Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Νέα προσπάθεια εγκατάστασης ανεμογεννητριών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Επιτροπή αγώνα φορέων (Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος, ΕΛΜΕΚΙ, Σύλλογος Συνταξιούχων, Σωματείο Τουρισμού – Επισιτισμού), καταδικάζει την νέα προσπάθεια Κυβέρνησης, Περιφερειακής Αρχής και Δημοτικής Αρχής  Δήμου Σάμης, να εγκαταστήσει πάση θυσία και εν μέσω καραντίνας τις ανεμογεννήτριες στην θέση “Ξερακιάς”, που πρόσφατα  το λαϊκό κίνημα απέτρεψε την εγκατάστασή τους.  

Με κατανεμημένους ρόλους και με την συνδρομή ισχυρών αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων (ενισχυμένων από άλλες περιοχές της χώρας για την περίσταση), με μπλόκα και συνεχείς ελέγχους, έχουν κάνει την ευρύτερη περιοχή της Σάμης στρατοκρατούμενη, προκειμένου να προλάβουν λαϊκές αντιδράσεις. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό και τους κατοίκους της περιοχής του Δήμου Σάμης αλλά και όλου του νομού, ενόψει της εκ νέου προσπάθειας εγκατάστασης των συγκεκριμένων  ανεμογεννητριών, απειλώντας με συλλήψεις και πρόστιμα εκμεταλλευόμενοι τις απαγορεύσεις  που επιβάλλει το “lock down”.

Οι ευθύνες τους είναι μεγάλες και αποκλειστικές και τους αποκαλύπτουν.

 Σε αγαστή συνεργασία κάνουν τα πάντα για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των ομίλων και της  καπιταλιστικής “πράσινης”ανάπτυξης υποθηκεύοντας την ασφάλεια και την ζωή του λαού της περιοχής και όλου του νομού.   Αφού επιστράτευσαν την ωμή και προκλητική προπαγάνδα μερίδας ΜΜΕ που ταύτιζαν το λαϊκό συμφέρον με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, αφού έδωσαν το πράσινο φως στην νέα εγκατάσταση ανεμογεννητριών με τις ανάλογες αποφάσεις στο Δημοτικό συμβούλιο Σάμης και στο Περιφερειακό συμβούλιο προβάλλοντας τα ανταποδοτικά οφέλη και τις επαρκείς υδρολογικές μελέτες, αφού επιστράτευσαν καλοπληρωμένες γνωμοδοτήσεις εκπαιδευτικών ιδρυμάτων  για την “...μηδενική συνεισφορά των αιολικών πάρκων στις πλημμύρες !!!”, άνοιξαν διάπλατα και τον ασκό της βίας και της καταστολής .

 Η επιτροπή αγώνα φορέων καλεί το λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του για τον διαχρονικό ρόλο των Κυβερνήσεων και των τοπικών αρχών, είτε με δεξιό είτε με αριστερό πρόσημο, στο έγκλημα που συντελείται. Ιδιαίτερα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σάμης τα έχει δώσει όλα και κυρίως την κατ΄επανάληψη συγκατάθεσή της και την σιωπή της απέναντι στο όργιο βίας συντελείται σήμερα στην  πόλη της Σάμης.

Διαβεβαιώνουμε ότι  αγώνας για τα δίκαια αιτήματά μας θα δικαιωθεί κόντρα στα σχέδιά τους,  γιατί είναι αγώνας δίκαιος και αφορά την ζωή και την ασφάλεια του λαού  του Δήμου Σάμης και όλης της Κεφαλονιάς.

Δεν θα επιτρέψουμε να πνίγονται αυτοί στα κέρδη και εμείς στις λάσπες.

Παλεύουμε και  πάγια Διεκδικούμε :

  • Να μην υπάρξει καμιά άλλη εγκατάσταση ΑΣΠΙΕ, έλεγχος των υπαρχόντων.
  • Να αποζημιωθούν επιτέλους οι πληγέντες στο 100% και να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στις υποδομές στα νοικοκυριά και στις μικρές επιχειρήσεις.
  • Να αρχίσουν αμέσως όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή για να προστατευτεί και να εξασφαλιστεί από νέες καταστροφές.

Αργοστόλι 7 Δεκέμβρη 2020                              Επιτροπή αγώνα φορέων

 

1 σχόλιο:

  1. Είπαμε αυτός είναι ο Καπιταλισμός με αριστερές και δεξιές κυβερνήσεις. Το ομολόγησε έκπληκτος ο ΑΝΙΕΛΙ στην Ιταλία την δεκαετία του 80 όταν το ..Κ.Κ ..Τολιάτι Μπερλίγκουερ.. ήρθε να ξεπλύνει για δεύτερη φορά τον Καπιταλισμό. Τα καλύτερα πλυντήρια. Οι Φασίστες μπροστά τους είναι αγγελούδια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου