Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

«Θεατρικά» Χριστούγεννα


Γνωστοί και αγαπημένοι ηθοποιοί, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, μας κρατάνε συντροφιά, μέσα από το κανάλι της ΚΝΕ στο Youtube, σήμερα, προπαραμονή Χριστουγέννων, με αφήγηση γνωστών χριστουγεννιάτικων διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Ο μεγάλος δημιουργός της νεοελληνικής λογοτεχνίας, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, δημοσίευε σε περιοδικά, επί 25 χρόνια, διηγήματα ειδικά για τα Χριστούγεννα. Αυτά τα διηγήματα περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο την κοινωνική ζωή της γενέτειράς του, της Σκιάθου, τις καθημερινές στιγμές και ...«αναποδιές» των ηρώων του μέσα στις γιορτές!

Δύο από αυτά, το «Χριστόψωμο», το πρώτο χριστουγεννιάτικο διήγημα που δημοσίευσε ο Αλ. Παπαδιαμάντης, και τα επεισοδιακά «Χριστούγεννα του τεμπέλη», δείγμα του έξοχου παπαδιαμαντικού χιούμορ, θα μας εξιστορήσουν, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, οι ηθοποιοί Δανάη Κατσαμένη, Γιώργος Κιμούλης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Μάκης Παπαδημητρίου και Γιάννης Στάνκογλου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ, μετατρέποντας το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα σε ένα ζεστό, «παραμυθένιο» σκηνικό, που σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων!

 

1 σχόλιο:

  1. Αντώνης Νταλακογεώργος
    Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ

    Η εφημερίδα Πριν, σε όλη τη διαδρομή της και σήμερα, είναι μια μάχιμη έπαλξη για την επανάσταση και τον κομμουνισμό της εποχής μας. Αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην υπόθεση της εργατικής τάξης, υπηρετεί με συνέπεια τα ταξικά της συμφέροντα, έχει τεράστια συμβολή στην προσπάθεια για τη χειραφέτηση και την απελευθέρωσή της από τα δεσμά του κεφαλαίου και του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος. Για το εργατικό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τους αγώνες και τις καθημερινές μάχες επίσης αποτελεί ένα χρήσιμο και αναντικατάστατο μέσο, ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε, όπου ο ολοκληρωτισμός των αστικών ΜΜΕ αποσιωπά, διαστρεβλώνει, πετροβολεί και συκοφαντεί τις δίκαιες διεκδικήσεις και την πάλη που αυτό δίνει.https://prin.gr/2020/12/%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bd/ Νταλακογεώργος της Δεξιάς οπορτουνιστικής ομάδες με επικεφαλής τον ...φαράκο.... που προσπάθησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ το 1991... άνθρωπος των εφοπλιστών αγκαλιασμένος με την Αριστερίστικη Τροτσκιστική ομάδα του 1989 που έφτιαξε το ΝΑΡ. ...επανάσταση κομμουνισμός και ταξική πάλη..... μιλάμε για πραγματικό τσίρκο. Οι Φασίστες μπροστά τους είναι αγγελούδια.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου