Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Μεγάλη διαδικτυακή συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης


Αυτήν την Κυριακή 13 Δεκέμβρη
 στις 9 το βράδυ, συντονιζόμαστε στην πλατφόρμα «estage.gr» και παρακολουθούμε τη μεγάλη διαδικτυακή συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου ενισχύοντας το Ταμείο Αλληλεγγύης του. Αυτήν την Κυριακή ενώνουμε τις φωνές μας με τους καλλιτέχνες, τους μουσικούς που πολλοί από αυτούς βρίσκονται, πραγματικά, στα όρια της επιβίωσης. Και αυτοί ενώνουν τις φωνές και τις μελωδίες τους με το λαό που δεν το βάζει κάτω και αγωνίζεται...

«Σε κρίσιμες στιγμές για την υγεία των συνανθρώπων μας. Είμαστε παρόντες με τα τραγούδια και τους αγώνες μας.

Είμαστε οι εργαζόμενοι που διακόπηκε η εργασία τους από το Μάρτη και θα είμαστε χωρίς δουλειά και στήριξη για πολύ ακόμα. Είμαστε εδώ για να αφήσουμε και το δικό μας αποτύπωμα σε αυτήν την ιστορία. Για να πάμε προς τα εμπρός και όχι να ζούμε εικόνες που θυμίζουν ένα θλιβερό παρελθόν.

Διεκδικούμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Είναι αναγκαία η επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων και των ιδιωτών γιατρών, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα επειδή δεν υπάρχουν ΜΕΘ.

Διεκδικούμε να εξασφαλιστεί η επιβίωση όλων μας, χωρίς εξαιρέσεις, για να μη γυρίσουμε έναν αιώνα πίσω στα συλλογικά και ατομικά δικαιώματά μας.

Διεκδικούμε να αμειβόμαστε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας για να μπορούμε να ζήσουμε από αυτήν, καθώς και το δικαίωμά μας στον ελεύθερο χρόνο».

Τα παραπάνω σημειώνει στο κάλεσμά του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Και πράγματι, σε αυτήν την πρωτοβουλία του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Τραγουδούν οι: Αντωνοπούλου Ρίτα, Γλυκερία, Δεληβοριάς Φοίβος, Δρογώσης Στάθης, Ζουγανέλη Ελεωνόρα, Θηβαίος Χρήστος, Θωμαΐδης Κώστας, Ίκαρη Βιολέτα, Κανά Μελίνα, Κότσιρας Γιάννης, Λέκκας Βασίλης, Λιδάκης Μανώλης, Μακεδόνας Κώστας, Μητσιάς Μανώλης, Μουζουράκης Πάνος, Μουτσάτσου Αναστασία, Μπάμπαλη Ανδριάννα, Μπάσης Δημήτρης, Μπούσαλης Πάνος, Μποφίλιου Νατάσσα, Νέγκα Γιώτα, Νταλάρας Γιώργος, Πασχαλίδης Μίλτος, Περίδης Ορφέας, Πορτοκάλογλου Νίκος, Σάττι Μαρίνα, Τριανταφυλλίδης Κώστας, Τσακνής Διονύσης, Φάμελλος Μανώλης, Φαραντούρη Μαρία. Η επιμέλεια της ορχήστρας είναι του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

Συμμετέχουν οι εξαίρετοι μουσικοί: Ανδρουλιδάκης Μανόλης, Αθανασιάς Τάσος, Βαλαρούτσος Απόστολος, Βήχος Θανάσης, Βοργιάς Ρήγας, Γουάστορ Αχιλλέας, Δρακόπουλος Καλλίστρατος, Δράκος Μάξιμος, Ζάκκας Ηρακλής, Ζέρβας Άρης, Κατσίκας Γιώργος, Κατσίκης Νίκος, Μαχαίρας Βαγγέλης, Μάτσικας Γιώργος, Μιχάλης Χρήστος, Μπαρμπαγάλας Δημήτρης, Μπενέκας Ορέστης, Μυλωνάς Γιώργος, Νεοφυτίδης Νεοκλής, Ντούτσουλης Μίμης, Παπαδόπουλος Θύμιος, Παπαζαχαριάκης Γιάννης, Παχής Γιώργος, Πελέκας Μάκης, Περτσινίδης Χρήστος, Ραψανιώτης Βασίλης, Σινάνης Γιάννης, Σίντος Δημήτρης, Συντρίδης Γρηγόρης, Τράπαλης Ανδρέας, Φωτιάδης Κωνσταντίνος και Χατζηιορδάνου Ντίνος.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σε μεταγενέστερο χρόνο θα αναμεταδοθεί από την ΕΡΤ, τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Μια συναυλία ανάτασης και διεκδίκησης

Στον ΠΜΣ φτάνουν καθημερινά δηλώσεις στήριξης από καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη μεγάλη συναυλία.

Ο Manu Chao, μαθαίνοντας πού θα πρωτοπαρουσιαστεί σε νέα ηχογράφηση το τραγούδι του για τον Μαραντόνα, έστειλε φιλικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους Έλληνες μουσικούς. Η Γλυκερία ανέφερε πως χαίρεται πολύ που συμμετέχει στη μεγάλη διαδικτυακή συναυλία του ΠΜΣ. «Ένα κατόρθωμα μεγάλο και δυνατό στους καιρούς που ζούμε. Μέσα από τα τραγούδια, ήρθα να διατρανώσω το δικαίωμά μας στην Υγεία και τον Πολιτισμό». Ο Γιώργος Νταλάρας μέσα από το Μέγαρο Μουσικής σημείωσε: «Βρισκόμενος σε αυτόν το χώρο με τα άδεια καθίσματα αισθάνομαι ότι θα ήθελα πάρα πολύ να ξαναδώ πρόσωπα (...) να ξαναδώ τον κόσμο να έρχεται με χαρά (...) Οι καλλιτέχνες δεν είναι δέκα επώνυμοι που είχαν την τύχη να φτιάξουν τη ζωή τους (...) Όμως εμείς είμαστε υποχρεωμένοι σε αυτούς τους ανθρώπους. Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους γύρω μας θα ήμασταν πολύ λιγότερο απ' αυτό που νομίζουμε για τον εαυτό μας». Ο Γ. Νταλάρας κάλεσε τον ΠΜΣ, που είναι το παλαιότερο σωματείο στο χώρο, να συνεχίσει τέτοιες πρωτοβουλίες.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης υπογράμμισε πως «έχουμε τραγουδήσει σε εκατοντάδες συναυλίες αλληλεγγύης (...) Η αλήθεια είναι ότι δεν πίστευα πως θα χρειαζόταν να τραγουδήσουμε το 2020 σε μια συναυλία αλληλεγγύης για τους συναδέλφους, για τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο. Είμαστε εδώ. Ο κλάδος έχει χτυπηθεί πολύ άγρια και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, όσο περισσότερο μπορούμε και να ελπίσουμε ότι αυτό εδώ είναι ο πάτος και από εδώ και μπρος έχει μόνο προς τα πάνω να πάμε». Η Νατάσσα Μποφίλιου σημείωσε: «Στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Ελπίζουμε αυτή η συναυλία να είναι αφορμή για σκέψη, για ενίσχυση της ανάγκης για διεκδικητικότητα και προπαντός να περάσουν όμορφα όσοι δουν αυτήν τη συναυλία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι».

Ο Φοίβος Δεληβοριάς είπε πως στηρίζει «ως ερμηνευτής και δημιουργός τραγουδιών, στιχουργός και συνθέτης το μεγάλο αγώνα των συναδέλφων μου μουσικών. Δεν είναι μια συναυλία απλώς ψυχαγωγική. Είναι μια συναυλία διεκδίκησης! Οι συνάδελφοι έχουν κάνει μια εξαιρετική δουλειά και όλα τα υπόλοιπα σωματεία των υπόλοιπων κλάδων που αφορούν στη μουσική, τους στηρίζουν». Ενώ, η Μελίνα Κανά τόνισε ότι «ενώνουμε τις φωνές μας και τα τραγούδια μας για να ενισχύσουμε τους πολύ καλούς φίλους και συνεργάτες, τους μουσικούς μας. Ελπίζω και εύχομαι να περάσει γρήγορα αυτή η ταλαιπωρία και να σμίξουμε και πάλι όλοι μαζί, να τραγουδήσουμε... είτε σε ανοιχτούς είτε σε κλειστούς χώρους...».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Βασίλης Παρασκευόπουλος, αναφερόμενος στη διοργάνωση αυτής της συναυλίας, σημείωσε ότι για το Σύλλογο δεν είναι απλώς ένα καλλιτεχνικό γεγονός, αλλά άλλη μία μορφή μαζικής κινητοποίησης του κλάδου. «Θέλουμε να δημοσιοποιηθούν όσο πιο πλατιά γίνεται τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας. Να ενώσουμε τη φωνή μας με την αγωνία του λαού μας, να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας, διεκδίκησης και αγωνιστικότητας. Άλλωστε, για εμάς ο Πολιτισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια, όσο και αν αντιμετωπίζεται έτσι από την κυβέρνηση. Είναι βασική ανάγκη για την κοινωνία...».

Αργεντίνοι ποδοσφαιριστές τραγουδούν για τον Μαραντόνα

Ξεχωριστή στιγμή της συναυλίας είναι η νέα ηχογράφηση του τραγουδιού «La vida tombola» του Manu Chao. Όπως σημειώνει ο ΠΜΣ, «θα αποτελέσει το δικό μας φόρο τιμής στον μεγάλο Αργεντίνο που δεν ξέκοψε από τις ρίζες του και δήλωνε πάντα περήφανος γι' αυτές, αυτόν που στάθηκε πάντα στο πλευρό όσων παλεύουν "για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι"».

Οι Αργεντίνοι ποδοσφαιριστές που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας ανταποκρίθηκαν άμεσα και με μεγάλη χαρά στην ιδέα του μουσικού παραγωγού Στέλιου Φωτιάδη να συμμετάσχουν στη νέα ηχογράφηση του τραγουδιού, τιμώντας έτσι τη μνήμη του συμπατριώτη τους. Συμμετέχουν οι Χουάν Ραμόν Ρότσα, Λούκας Βιγιαφάνιες, Χουάν Νέιρα, Μιγκέλ Μεγιάδο, Ναζαρένο Σολίς, Χαβιέ Ουμπίντες, Ισμαέλ Μπλάνκο, Χουάν Μουνάφο και Φράνκο Μπελόκ.

«Καλώ τους Έλληνες φιλάθλους να σταθούν δίπλα στους μουσικούς και να στηρίξουν την προσπάθειά τους», τόνισε σε δήλωσή του ο Χουάν Ραμόν Ρότσα για τη συμμετοχή του στη συναυλία του ΠΜΣ.

Η μουσική προσαρμογή είναι του Στέλιου Φωτιάδη. Δημοσιογραφική επιμέλεια: Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος. Σκηνοθεσία: Νίκος Σούλης.

Χρήσιμες πληροφορίες για την παρακολούθηση της συναυλίας

Ο κάθε θεατής θα μπορεί να παρακολουθήσει τη συναυλία μετά από την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Συλλόγου, επιλέγοντας ανάμεσα στα ποσά των 3, 5 ή 10 ευρώ, ανάλογα με την ενίσχυση που επιθυμεί και δύναται να προσφέρει για το Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου. Υπάρχει δυνατότητα προαγοράς του εισιτηρίου που προτείνεται, για να αποφευχθούν τυχόν δυσκολίες.

Κατά την πρώτη είσοδο στην πλατφόρμα πρέπει να πραγματοποιηθεί εγγραφή.

Στην αρχική οθόνη της πλατφόρμας «estage.gr», στο επάνω δεξιά μέρος, υπάρχουν δυο ταμπέλες με τίτλο «Σύνδεση» και «Εγγραφή».

Επιλέγουμε «Εγγραφή» και εισάγουμε στα αντίστοιχα πεδία διεύθυνση e-mail, όνομα χρήστη και έναν προσωπικό κωδικό.

Τον κωδικό αυτό τον εισάγουμε ξανά στο πεδίο «Επαλήθευση κωδικού».

Τσεκάρουμε το λευκό τετραγωνάκι δίπλα στη δήλωση «Συμφωνώ με τους όρους χρήσης».

Πατάμε το κουμπί «Εγγραφή» για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ύστερα από την εγγραφή ή τη σύνδεση, ο χρήστης προωθείται στην κεντρική σελίδα της πλατφόρμας όπου επιλέγει τη συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου με τίτλο «Για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι». Επιλέγει την ταμπέλα με τίτλο «Απαιτείται εισιτήριο για να αποκτήσετε πρόσβαση» και εκεί επιλέγει μία από τις τρεις κατηγορίες. Στο επόμενο παράθυρο εισάγει τα στοιχεία της κάρτας μέσω της οποίας θα γίνει η πληρωμή. Με την ολοκλήρωση της πληρωμής αποστέλλεται άμεσα απόδειξη πληρωμής στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο χρήστης. Πλέον, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει τη συναυλία, πατώντας το πλήκτρο αναπαραγωγής επάνω στο βίντεο της συναυλίας. Όσοι έχουν αγοράσει νωρίτερα το εισιτήριο, απλώς συνδέονται και παρακολουθούν τη συναυλία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου