Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία


Την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το κέντρο αναφοράς του κορονοϊού για την πόλη της Θεσσαλονίκης, περιγράφει μιλώντας στον «90,4 Αριστερά στα FM» η Έλλη Λαμπρίδου, νοσηλεύτρια, προϊστάμενη στο Χειρουργείο Καρδιάς και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του νοσοκομείου.

Ο όγκος των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία, σημειώνει  η Έλλη Λαμπρίδου, αλλά και η ασφυκτική πίεση για την ανάγκη κλινικών ΜΕΘ είναι σχεδόν στο 100%. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όλο το προσωπικό ασχολείται μόνο με αυτό. Κατήγγειλε ότι οι περισσότερες κλινικές έχουν σταματήσει ή συγχωνευτεί, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο «μιας νόσου».

Ανέφερε επίσης ότι γιατροί αναγκάζονται μετά τη λήξη της βάρδιάς τους να περιθάλπουν περιστατικά σε ιδιωτικές κλινικές όπου έχουν μεταφερθεί από το ΑΧΕΠΑ. Ουσιαστικά δεν μιλάμε για επιταγμένες κλινικές, αλλά για «δομές φιλοξενίας», όπως είπε χαρακτηριστικά!

Την ίδια ώρα που πολλαπλασιάζονται τα περιστατικά νοσηλευτών που νοσούν, οι θετικοί εργαζόμενοι γυρνάνε στη δουλειά δίχως να έχουν αρνητικό τεστ, τα πρωτόκολλα έχουν γίνει λάστιχο για να μην προσλάβουν προσωπικό.

Η διοίκηση διοικεί μόνο με «εντέλλεσθε» μετακυλίοντας όλες τις ευθύνες του σχεδιασμού στους προϊσταμένους και το προσωπικό. Σήμερα απαιτούνται συντονισμένοι και οργανωμένοι αγώνες, σημειώνει η Έλλη Λαμπρίδου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου