Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Μαζική και μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση



Μαχητικό μήνυμα αντεπίθεσης έδωσαν χιλιάδες απεργοί

Μαζική και μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση, το πρωί, στο Αγ. Βενιζέλου.
Κεντρικός ομιλητής, ο Χάρης Κυριαζίδης, πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Κ. Μακεδονίας.
Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο ενισχύει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του νόμου Κατρούγκαλου.

Στηλίτευσε την ανοιχτή στάση υπονόμευσης της απεργιακής μάχης από τις εργοδοτικές, κυβερνητικές ηγεσίες μιας σειράς Εργατικών Κέντρων, όπως της Θεσσαλονίκης, της Κατερίνης, της Βέροιας κ.ά.
Κάλεσε επίσης τις ταξικές δυνάμεις που βρίσκονται στην αντίπερα όχθη από τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό να συνεχίσουν ακόμα πιο μαχητικά την οργάνωση του αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία, του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Με συνθήματα «Δημόσια Ασφάλιση και καθολική, αυτή είναι η απάντηση η ταξική» και «Κάτω τα χέρια από την Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι και φοιτητές διαδηλώνουν μαχητικά ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.


Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε δρώμενο που σατίριζε τις «θερμές» σχέσεις μεταξύ ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, Βρούτση και Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.


Συνέχισε πως η δράση των ταξικών δυνάμεων θα συνεχίσει και θα κλιμακώνεται συνεχώς και πρόσθεσε πως «ήρθε η ώρα να συζητήσουμε τι πραγματικά διεκδικεί ο εργάτης(...). Και επειδή κάποιοι ήδη πήραν απόφαση ότι το ασφαλιστικό κηδεύτηκε», αναφερόμενος στην ηγεσία του ΕΚΘ, κάλεσε την πορεία να κατευθυνθεί προς το κτίριο του ΕΚΘ ώστε να ακουστεί και εκεί το πως διαδηλώνουν πραγματικά οι εργάτες.

Εκεί το λόγο έλαβε ο Θανάσης Κουτσουράς, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.
«Βρισκόμαστε εδώ στο ΕΚΘ, στο σπίτι της εργατικής τάξης, την έδρα των εργατικών σωματείων της πόλης, που δυστυχώς κινδυνεύει από τη πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί από εργατικό κέντρο σε μνημείο εργατοπατερισμού. Είναι αυτοί που για σήμερα όχι απλά δεν άνοιξαν το στόμα τους να μιλήσουν σε εργαζόμενο, αλλά αρνήθηκαν να συγκαλέσουν τη διοίκηση του ΕΚ για να συζητήσει για το αν θα απεργήσουμε ή όχι. (...) Είναι αυτοί, συνάδελφοι και συναγωνιστές που σε λίγες μέρες θα βρίσκονται σε ένα πολυτελές τουριστικό θέρετρο στο Καβούρι για να κάνουν άλλη μια συμφωνία με την κυβέρνηση, ώστε αυτοί να κρατάνε καρέκλες σαν εργατοπατέρες και απ' την άλλη η κυβέρνηση και ο ΣΕΒ ανενόχλητοι να υλοποιούν πολιτικές για τα κέρδη τους». Συνέχισε χαρακτηρίζοντας σταθμό την επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα και κάλεσε σε συνέχεια μπροστά στην 8η Μάρτη. Τέλος, υπογράμμισε πως οι ταξικές δυνάμεις δεν θα σταματήσουν μέχρι τα Εργατικά Κέντρα και η ίδια η ΓΣΕΕ να περάσουν στα χέρια των εργαζομένων.

Η πορεία, απευθυνόμενη στη πλειοψηφία του ΕΚΘ φώναξε «οι εργατοπατέρες δε βγήκαν στο μπαλκόνι, να δούνε την εργατιά πως διαδηλώνει» και «με μπράβους και με ΜΑΤ δε βρίσκετε τη λύση, φέρτε το ΝΑΤΟ να σας περιφρουρήσει».

Σημειώνεται πως μπροστά από την πορεία πραγματοποιήθηκε δρώμενο από νεαρούς που σατίρισαν τις «θερμές» σχέσεις μεταξύ ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, Βρούτση και Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Όταν η πορεία κατέφθασε στο ΕΚΘ, το κουαρτέτο επανεμφανίστηκε χαριεντίζοντας στα σκαλιά του κτιρίου, συνοδευόμενο αυτή τη φορά και από έναν νεαρό με την επιγραφή «Κατρούγκαλος».




 Το σκίτσο από την Κατιούσα 


ΚΚΕ Βρώμικη προπαγάνδα της κυβέρνησης για τη μεγάλη απεργία 

1 σχόλιο:

  1. Είναι μια πολύ σημαντική μάχη η σημερινή κόντρα στην μοιρολατρεία και ηττοπάθεια που καλλιεργεί η Αστική τάξη για να μην υπάρχουν αντιδράσεις. Χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία της με πρώτο τον οπορτουνισμό. Χρειάζεται ταξικό πείσμα υπομονή επιμονή στην συγκέντρωση δυνάμεων για την συνέχεια. Θα το πω ξανά. Η Ίδρυση του ΠΑΜΕ το 1999.... κόντρα σε θεούς και ...δαίμονες.... αποτελε'ι χρυσάφι. Αισιοδοξία και δύναμη στα δύσκολα που έρχονται ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου