Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Περισσότερους πελάτες στους επιχειρηματικούς ομίλους στέλνει η Οδηγία για τα επαγγελματικά ταμεία


Στόχος είναι η προσέλκυση περισσότερων πελατών στους επιχειρηματικούς ομίλους, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της κοινοτικής Οδηγίας για τις δραστηριότητες και την εποπτεία των Ιδρυμάτων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ την καταψηφίζει διότι είναι συνέχεια του εγκλήματος σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης και πρόσθεσε ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν και θα είναι πιο μαχητικοί και πιο διεκδικητικοί.
Υπογράμμισε ότι με τα επαγγελματικά ταμεία, δηλαδή τον 2ο πυλώνα του συστήματος Πινοσέτ, το ζητούμενο είναι πως οι εισφορές των ασφαλισμένων θα αξιοποιηθούν για τη διεύρυνση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Πρόσθεσε ότι οι εισφορές θα επενδύονται σε χρηματιστηριακά προϊόντα και οι παροχές θα είναι ανάλογα με την απόδοση στον τζόγο.

Υπογράμμισε ότι η πείρα δείχνει πως όπου αναπτύσσονται τα επαγγελματικά ταμεία αποδυναμώνεται η δημόσια κύρια ασφάλιση. Ανέφερε ότι μόνο την εθνική σύνταξη, των 345 ευρώ σήμερα, εγγυάται το κράτος, ενώ η ανταποδοτική και η επικουρική θα τζογάρονται και θα είναι δεξαμενή για τη χρηματιστηριακή αγορά.

Το μακελειό δεν έχει τέλος, τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης και συμπλήρωσε ότι για τα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΕ φέρουν ευθύνη οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου