Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

«Εφυγε» από τη ζωή η Νίνα Αντρέγιεβα

«Εφυγε» από τη ζωή στις 24 Ιούλη η Νίνα Αλεξάντροβνα Αντρέγιεβα σε ηλικία 82 ετών.

Γεννημένη τον Οκτώβρη του 1938 στο Λένινγκραντ, παιδί εργατικής οικογένειας, έχασε τον πατέρα της στις μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας (Πολυτεχνείο) του Λένινγκραντ και έγινε μέλος του ΚΚΣΕ το 1966.
Χημικός, καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Λένινγκραντ, απ' τους επιστήμονες που πρωτοστάτησαν στον αγώνα ενάντια στην αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ.

Τη δεκαετία του 1980 η Αντρέγιεβα πρωτοστάτησε στον αγώνα ενάντια στην αντεπαναστατική διαδικασία της περιβόητης Περεστρόικα.

Εγινε ιδιαίτερα γνωστή για το άρθρο της στη «Σοβιετική Ρωσία» στις 13/3/1988 με τίτλο «Δεν μπορώ να αθετήσω τις αρχές μου» ενάντια στην περεστρόικα, που όπως αποδείχθηκε ήταν το όχημα της ανατροπής και της αντεπανάστασης.

Η Αντρέγιεβα ηγήθηκε της «μπολσεβίκικης πλατφόρμας» του ΚΚΣΕ στη δύσκολη περίοδο της καπιταλιστικής παλινόρθωσης ενώ στο απόγειο των αντεπαναστατικών ανατροπών, το Νοέμβρη του 1991, ίδρυσε το Πανενωσιακό ΚΚ των Μπολσεβίκων με σκοπό να λειτουργήσει ως συνέχεια του ΚΚΣΕ.
Γενική Γραμματέας της ΚΕ του Πανενωσιακού Κομμουνιστικού Κόμματος των Μπολσεβίκων.

1 σχόλιο:

  1. Μεγάλη απώλεια. Μία πραγματική Μπολσεβίκα. Σε εκείνες τις δύσκολες δεκαετίες της αντεπανάστασης αντιστάθηκε και έδειχνε ποια είναι η πορεία και τι πάει λάθος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα, Εκανε πραγματικά το καθήκον της ΑΘΑΝΑΤΗ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου