Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε αμερικανοΝΑΤΟικό προγεφύρωμα


Τον αποπροσανατολιστικό χαρακτήρα που έχει ο «καυγάς» ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιο κόμμα είχε την «πρωτοβουλία» για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, ανέδειξε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο.

Υπογράμμισε πως και τα δύο κόμματα έδωσαν τα πάντα για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας, μετατρέποντας τη χώρα σε ένα αμερικανοΝΑΤΟικό επιθετικό προγεφύρωμα, κάτι που είναι απολύτως επικίνδυνο για τον ελληνικό λαό και τους γειτονικούς λαούς.

Η Αλέκα Παπαρήγα στηλίτευσε αυτούς που κρεμόντουσαν από το στόμα του Τραμπ και τώρα κρέμονται από το στόμα του Μπάιντεν για την προστασία των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. «Φέρτε μας μια δήλωση των ΗΠΑ που αναγνωρίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα. Το πολύ - πολύ να επικρίνουν με γλυκανάλατη γλώσσα την Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησε, το βασικό πρόβλημα των ΗΠΑ είναι ότι η Τουρκία «γλυκοκοιτάζει» και προς τη Ρωσία.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία, υπογράμμισε πως δεν θα είναι περίεργο εάν σε ένα - δύο χρόνια πάμε σε συνδιαχείριση στο Αιγαίο, καθώς «οι μαέστροι προς τα εκεί κατευθύνουν την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου