Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Kαθυστερήσεις στη διανομή του «βλέπει» ο διευθύνων σύμβουλος της «BioNTech»


Για κενά στις παραδόσεις των εμβολίων έκανε λόγο ο Ουγκούρ Σαχίν διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας BioNTech η οποία συνεργάζεται με τη «Pfizer».

Ήδη παρατηρούνται καθυστερήσεις στη Γερμανία, όπου κάποιες επαρχίες χρειάστηκε να κλείσουν προσωρινά τα εμβολιαστικά κέντρα.

Όλα δείχνουν ότι η κούρσα του ανταγωνισμού βρίσκεται πίσω από τα κενά στη διανομή. Όπως επισημαίνει ο Σαχίν μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel» «αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν δείχνουν καλά, φαίνεται να υπάρχει ένα κενό διότι δεν υπάρχουν άλλα εγκεκριμένα εμβόλια και πρέπει να καλύψουμε το κενό με το δικό μας». Kατηγόρησε επίσης την ΕΕ για την απόφασή της να κάνει παραγγελίες από διάφορα εμβόλια, με την ελπίδα ότι θα εγκριθούν γρήγορα περισσότερα από ένα.

Επιπλέον ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν έχει ζητήσει επίσης από τον ΕΜΑ να εγκρίνει άμεσα και το εμβόλιο που έχουν αναπτύξει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την «AstraZeneca», το οποίο έλαβε άδεια στη Βρετανία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο το χρονοδιάγραμμα έγκρισης του συγκεκριμένου εμβολίου από την ΕΕ παραμένει ασαφές. Να υπενθυμίσουμε ότι και η ελληνική κυβέρνηση περιμένει ότι μέχρι τον Ιούνη θα έχουν έρθει στη χώρα 25.000.000 δόσεις υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν εγκριθεί και εμβόλια άλλων εταιριών.

Το βέβαιο είναι ότι τις όποιες καθυστερήσεις θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι, αφού εκτός από το εμβόλιο, το οποίο οι αστικές κυβερνήσεις έχουν αναγάγει σε μοναδικό όπλο κατά του κορονοϊού, δεν προχωρούν σε ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την προστασία στους χώρους δουλειάς με αποτέλεσμα την διασπορά του ιού.

 

1 σχόλιο:

  1. Αναβολή της 2η δόσης

    Τι δεν μας λένε;
    Πως γίνεται διάφορες χώρες όπως η Αγγλία και η Γερμανία να «μιλάνε» για … αναβολή της χορήγησης της 2ης δόσης του εμβολίου της Πφάϊζερ;
    Ε;;;;;;;;;;;;;

    Πως γίνεται αυτό;
    Είναι σωστό δηλαδή;
    Δεν θα ακυρωθεί με αυτόν τον τρόπο η 1η δόση;

    Επίσης, δεν θα πάει πολύ πίσω η ανοσία;
    Η οποία με την χορήγηση της 2ης δόσης μετά από τρεις βδομάδες, λέγανε ότι θα επέρχονταν μετά από 42 ημέρες;
    Ε;;;;;;;;;;;;;;;

    Βασικά ερωτήματα, αν σκεφτεί κανείς ότι μας λέγανε μέχρι πριν λίγες ημέρες ότι ίσως η τελική ανοσία να είναι το πολύ μέχρι τρεις μήνες και να πρέπει να το ξανακάνουμε το εμβόλιο (ΚΑΙ τις δύο δόσεις εννοείται).
    Βέβαια, μπαίνει και το εξής θέμα.
    Αν μεσολαβήσουν πολλές μέρες μεταξύ των δύο δόσεων και εν τω μεταξύ νοσήσει αυτός που θα πάρει τον 1η δόση, ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ μετά να πάρει και την 2η, ή πάει … πάπαλα και η 1η;
    Ε;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    υ.γ.: Όχι, μην περιμένετε να τα ακούσετε αυτό από τους Παπαδάκηδες και τους άλλους παπαγαλίσκους.

    Faros΄s

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου