Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Έξω οι Αμερικανοί από το Στεφανοβίκειο


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «tovima.gr» 400 Αμερικανοί στρατιωτικοί, της 101ης Combat Aviation Brigate, εγκαταστάθηκαν στη βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Στη νέα αυτή ιμπεριαλιστική αποβατική ενέργεια, οι Αμερικανοί έχουν 21 επιθετικά ελικόπτερα «Apache» και μεταφορικά «Black Hawk» και για πρώτη φορά τέσσερα από τα «Μαύρα Γεράκια», είναι ειδικά διαμορφωμένα για αποστολές με νοσοκομειακό εξοπλισμό διάσωσης μάχης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η κυβέρνηση με την έλευση των Αμερικανών στην περιοχή έχει ενισχύσει και τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 και έχει ενισχύσει και το στρατιωτικό υγειονομικό της ταξιαρχίας.

Η νέα πρόκληση των ιμπεριαλιστών με την παρουσία τους στην περιοχή περιλαμβάνει ασκήσεις συνεκπαίδευσης με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και συγκεκριμένα με την Αεροπορία Στρατού, αλλά και με την Πολεμική Αεροπορία. Σε λίγες ημέρες αρχίζουν οι ασκήσεις διακλαδικότητας και η συνεκπαίδευση στο σύγχρονο πεδίο μάχης.

Οι νέες αυτές εξελίξεις εντάσσονται στα πλαίσια της Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ, που προετοίμασε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και που η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε τη διεύρυνσή της.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μεγάλες ευθύνες για την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στη δίνη ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Ο λαός της Μαγνησίας πρώτα και κύρια, αλλά και ο λαός μας γενικότερα, χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του, για να σταματήσουν οι στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας να αποτελούν ορμητήριο των ιμπεριαλιστών ενάντια σε άλλους λαούς.

Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας και η βάση της Σούδας.

(Πηγή: «alt.gr»)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου