Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Να μη μειωθούν οι μισθοί στον ΟΑΣΘ - Αρνητικός ο υφυπουργός Εργασίας


Αρνητικός ήταν ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου έναντι των αιτημάτων των εργαζόμενων του ΟΑΣΘ που μετέφερε τη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε να εφαρμοστεί η υφιστάμενη ΣΣΕ, να μη μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και να επανέλθουν άμεσα τα ρεπό των εργαζομένων που έκοψε η διοίκηση του Οργανισμού.

Στην απάντηση του ο Παναγιώτης Τσακλόγλου χαρακτήρισε παράνομη την 2η προσωπική διαφορά και δεν πρέπει να καταβάλετε στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, κάτι που σημαίνει μείωση μισθών. Για την ΣΣΕ ανέφερε πως η διοίκηση είναι έτοιμη να υπογράψει άμεσα «νόμιμη ΣΣΕ» -όπως είπε- για μη μισθολογικά θέματα.

Για τα ρεπό και τις συνδικαλιστικές άδειες δικαιολόγησε την διοίκηση που προχώρησε σε περικοπές.

Για τρικ που διαφοροποιεί σε παράνομες και νόμιμες τις αποδοχές των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ έκανε λόγο ο Λ. Στολτίδης στη δευτερολογία του. Τόνισε ότι παίζεται ένα πολύ άσχημο παιχνίδι στις πλάτες του λαού της Θεσσαλονίκης για να δοθεί η συγκοινωνία σε ιδιώτες.

Ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ έκοψαν 30 εκατ. ευρώ από τους μισθούς και τα μοίρασαν σε ιδιώτες που ανέλαβαν μέρος του συγκοινωνιακού έργου. Όπως είπε τα το ποσό αυτό θα μπορούσε και η ΣΣΕ να εφαρμοστεί και οι ανάγκες του ΟΑΣΘ να καλυφθούν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου