Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Είστε εκπρόσωποι ενός σάπιου συστήματος της βίας, της τρομοκρατίας και της ανασφάλειας

 
Είστε εκπρόσωποι ενός σάπιου συστήματος της βίας, της τρομοκρατίας και της ανασφάλειας κάθε μορφής, τόνισε στη δευτερολογία του στη Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, απευθυνόμενος προς τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να παριστάνουν τις «αθώες περιστερές» για το έγκλημα στον «σάπιο κόσμο» τους.

Σημείωσε πως κάνετε τους ταξικά ισχυρούς ακόμα ισχυρότερους και τους αδύναμους πιο αδύναμους και πως πλήττουν τον συνδικαλισμό που είναι αντίβαρο στις πιέσεις των ισχυρών.

Μίλησε για την πανδημία, λέγοντας ότι έχει αφεθεί στην τύχη της καθώς τα κρούσματα και οι νοσηλείες αυξάνονται και τα νοσοκομεία είναι σε «έμφραγμα», αλλά η κυβέρνηση δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Πρόσθεσε πως το γεγονός ότι παρά το lockdown τα κρούσματα αυξάνονται σημαίνει πως η διασπορά του κορονοϊού γίνεται στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ, όπου επίσης δεν λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα.

Μίλησε για τον κυβερνητικό αυταρχισμό απέναντι στους φοιτητές, λέγοντας πως στόχος του νέου νόμου δεν ήταν η εγκληματικότητα στα Πανεπιστήμια και πως η κυβέρνηση ανοίγει τις σχολές μόνο για τα ΜΑΤ.

Επίσης, έκανε λόγο για αυθαίρετη μεταχείριση του κρατούμενου απεργού πείνας, προσθέτοντας ότι είναι γνωστή η θέση του ΚΚΕ για τον Κουφοντίνα και πως η κυβέρνηση πολιτικοποιεί και κομματικοποιεί το όλο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου