Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Παρέμβαση στο υπ. Εργασίας για τους εργαζομένους της «Ελληνικός Χρυσός»


Παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας σχετικά με τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός» στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, καθώς και στην στάση της εργοδοσίας απέναντι σε συνδικαλιστές του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας. Παραβρέθηκαν, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Χρήστος Γιαννούλης.

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων, στην οποία συμμετείχε ο Χρήστος Κατσώτης, συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Δουφεξή, διευθυντή του γραφείου του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, στον οποίο έθεσαν τα θέματα που αφορούν τον αγώνα των εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός και του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας.

Χ. Κατσώτης: Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Χρήστος Κατσώτης, σε δήλωσή του ανέφερε πως είμαστε εδώ και εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους της "Ελληνικός Χρυσός", αλλά και την διαμαρτυρία, την καταγγελία μας, στην στάση της εταιρείας απέναντι στους συνδικαλιστές, του προέδρου και του γραμματέα, του ΣΕΜΛΑ στην Χαλκιδική. Απαιτήσαμε, συνέχισε, από τον κύριο Δουφεξή, η κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα, να σταματήσει αυτή η καταχρηστική και παράνομη απόφαση της εταιρείας, να μην επιτρέπει στον πρόεδρο και τον γραμματέα να είναι στον χώρο δουλειάς.

Προφανώς, πρόσθεσε, είναι παρακώλυση συνδικαλιστικής δράσης, η κυβέρνηση έχει την ευθύνη, και αυτό που μας είπε ο εκπρόσωπος του υπουργού είναι ότι θα παρέμβει άμεσα στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να επιβάλλει τις ρυθμίσεις που προβλέπει ο νόμος, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστές να συνεχίσουν το έργο τους, ενόψει και της κινητοποίησης που έχουν για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που διεκδικούν. Εμείς, κατέληξε ο Χ. Κατσώτης, στεκόμαστε αλληλέγγυοι και σ' αυτό τον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στην Χαλκιδική.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου