Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Πλατύ κάλεσμα για την οργάνωση της πάλης μπροστά στην Πρωτομαγιά


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Σε συσκέψεις για την οργάνωση της πάλης μπροστά στην Πρωτομαγιά, για την υγεία του λαού και ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, που σχεδιάζει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο - έκτρωμα, κλιμακώνοντας τη στρατηγική του κεφαλαίου και προσθέτοντας νέους κρίκους στην αλυσίδα των αντιλαϊκών νόμων που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες, προχωρούν Ομοσπονδίες - Εργατικά Κέντρα και Σωματεία σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σε αυτή την κατεύθυνση συσκέψεις έγιναν την Παρασκευή 9/4 σε Αθήνα και Πειραιά, όπου με το σύνθημα: «Οι νεκροί μας - τα κέρδη τους, βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής», σήμαναν απεργιακό ξεσηκωμό. 

Την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη

Σύσκεψη οργανώνουν εργατικά σωματεία και στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 13 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στη νέα παραλία. Με ανακοίνωσή τους, απευθύνουν πλατύ κάλεσμα συμμετοχής σε όλα τα σωματεία, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Μεταξύ άλλων, σημειώνουν ότι «είναι ώρα να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση της δράσης ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα. Να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για τον απεργιακόκαι αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς».

Το κάλεσμα υπογράφουν τα Σωματεία: Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές Νομού Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου & Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας, Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Κεντρικής Μακεδονίας, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Θεσσαλονίκης, Γραφικών Τεχνών Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας, Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης.

Σε άλλες πόλεις

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες για την οργάνωση του αγώνα παίρνουν Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα σε άλλες πόλεις:

  • Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής καλεί σωματεία, συνδικαλιστές, πρωτοπόρους εργαζόμενους σε σύσκεψη σήμερα Σάββατο, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεών του στο Λαύριο.
  • Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί σε ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή 11 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στο θεατράκι (Σκάλα).
  • Το Εργατικό Κέντρο Σάμου οργανώνει σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων την Κυριακή 11 Απρίλη, στις 11 π.μ., στα γραφεία του στο Βαθύ.
  • Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργανώνει σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων την Τρίτη 13 Απρίλη και ώρα 6.30 μ.μ. στον αύλειο χώρο του 1ου Λυκείου.
  • Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα Νομού Μεσσηνίας απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα σωματεία της περιοχής να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που οργανώνει, την Τετάρτη 14 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στον αίθριο χώρο της Περιφέρειας (πρώην Νομαρχία).
  • Σωματεία της Μαγνησίας, καλούν σε σύσκεψη στον Βόλο, την Τετάρτη 14 Απρίλη στις 6 μμ. στον προαύλιο χώρο του Μεταξουργείου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου