Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Κινητοποίηση εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία


Συγκέντρωση
έξω από το ΙΚΑ στην οδό Αριστοτέλους, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και με πρωτοβουλία της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας ΙΚΑ».

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκαν τα Σωματεία που συσπειρώνονται στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών οργανώσεων ενώ τη στήριξη του ΚΚΕ στις διεκδικήσεις των εργαζομένων εξέφρασε και ο βουλευτής του Κόμματος, Λεωνίδας Στολτίδης.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή στη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση με την παραχώρηση αρμοδιοτήτων σε «πιστοποιημένα» γραφεία ώστε να εκδίδουν αποφάσεις συντάξεων. Την ίδια ώρα οι ελλείψεις προσωπικού αγγίζουν τις 2.000 και υπάρχουν υποκαταστήματα που βρίσκονται σε κατάσταση τραγικής υποστελέχωσης (π.χ. Έδεσσα, Πολύγυρος, Ιωνίας, κλπ), άλλα ετοιμάζονται να κλείσουν (π.χ. Μουδανιά, Αριδαίας, Αξιούπολη κ.λπ.), ενώ άλλα κλείνουν τμήματα (π.χ. ταμεία, οικονομικό κ.λπ.) και παραχωρούνται αρμοδιότητες στους ιδιώτες.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου