Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Νέες αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 3 Ιούνη για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα


Την αποφασιστικότητα τους να εντείνουν την πάλη για να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά διατρανώνουν Σωματεία, τα οποία προκηρύσσουν απεργία στις 3 Ιούνη. Ανάλογες αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί από Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, ενώ απεργία στο Δημόσιο έχει προκηρύξει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

«Αξίζουμε μια ζωή που η δουλειά μας θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας και δε θα πλουτίζουν από τον ιδρώτα μας μια χούφτα εργολάβοι – επιχειρηματίες» τονίζει το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά και προσθέτει πως «η υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων στη ζωή και τη δουλειά βρίσκεται στα δικά μας χέρια, στην οργανωμένη δράση μέσα από το σωματείο μας!». Το Σωματείο καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά.

«Όλοι σε θέσεις μάχης, στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης απαντάμε με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων σε όλο το λιμάνι. Δεν θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα! όλοι στην 24ωρη απεργία στις 3 Ιούνη», τονίζει στο κάλεσμά του το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ.

«Προκηρύσσουμε 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 3 Ιούνη» τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Καλεί στις 10 π.μ. στα Προπύλαια και σημειώνει: «εναντιωνόμαστε στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή για ψήφιση το αντεργατικό νομοσχέδιο του Χατζηδάκη που μας γυρνάει ένα αιώνα πίσω, θέλοντας να μας κάνει σκλάβους του 21ου αιώνα. Υπερασπιζόμαστε τα εναπομείναντα δικαιώματά μας και διεκδικούμε να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που ψήφισαν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και ανέτρεψαν τη ζωή μας υποθηκεύοντας το μέλλον της νέας γενιάς».

«Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι« θα κάτσουμε στα αυγά μας» να βλέπουμε την σφαγή των δικαιωμάτων μας. Για αυτό όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου ανεξάρτητα την ειδικότητα, δυναμώνουμε την οργάνωση μας, το Σωματείο μας. Παλεύουμε συλλογικά απέναντι στην μεγάλη εργοδοσία, την κυβέρνηση, τα κόμματα τους και της εκφυλισμένες ηγεσίες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα και Ακρόαμα, καλώντας στην απεργία στις 3 Ιούνη.

«Απαιτούμε να μην κατατεθεί! Να αποσυρθεί εδώ και τώρα» τονίζει το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας προσθέτοντας «βγαίνουμε στην αντεπίθεση. Διεκδικούμε να αποσυρθεί το έκτρωμα αυτό αλλά και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που προηγήθηκαν από κυβερνήσεις κάθε απόχρωσης τα προηγούμενα χρόνια».

To Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και Νήσων Aργοσαρωνικού δίνει «δυναμικά το "παρών" στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Καραΐσκάκη στον Πειραιά στις 10 π.μ.

Στην απεργία καλεί και το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Όλες και όλοι στην απεργία στις 3 Ιούνη και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στα Προπύλαια», σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή και καλεί «να μην ανοίξει ούτε ένα κέντρο ειδικής αγωγής και αποκατάστασης» εκείνη τη μέρα.

Απεργιακή απόφαση έλαβε και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών. Υπενθυμίζουμε πως 13 ναυτεργατικά σωματεία έχουν λάβει απόφαση για 24ωρη απεργία στις 3 Ιούνη. 

«Στη γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα και να απαντήσουμε μαζικά και οργανωμένα ότι δεν θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια νομών Πελοποννήσου, και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 3 Ιούνη, στην Τρίπολη, στην Πλατεία Πετρινού, στις 10.30 π.μ.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Κηρύκου στις 12 μ. καλoύν το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας και Φούρνων και το Σωματείο   Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας - Φούρνων. 

Αποφάσεις συμμετοχής από σωματεία στον Επισιτισμό-Τουρισμό

Νέες αποφάσεις επιχειρησιακών σωματείων του κλάδου συμμετοχής στην γενική πανεργατική απεργία στις 3 Ιουνίου, καλώντας παράλληλα σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στα Προπύλαια. Μέχρι στιγμής απόφαση συμμετοχής στην απεργία στις 3 Ιουνίου έχουν πάρει τα σωματεία:

Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων ν. Αττικής, Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο Marriott, Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο Grand Resort Lagonisi, Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο Crowne Plaza, Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο Intercontinental, Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο Royal Olympic, Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο Zafolia, Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο Stanley, Σωματείο εργαζομένων στην Select Service Partner (SSP) στο Αεροδρόμιο, Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο Athens Plaza, Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο Saint George Lycabettus, Συνδικάτο Τροφίμων και ποτών Εύβοιας. 

Επίσης, απεργιακή απόφαση έλαβε η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου