Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Σε επιστράτευση προχωρά το Ισραήλ που συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Γάζα

Νέους βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας πραγματοποίησε σήμερα το Ισραήλ, ενώ ανακοίνωσε επιστράτευση εφέδρων, την ώρα που η Ουάσιγκτον κάνει λόγο για «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα».

Αυξάνονται οι νεκροί Παλαιστίνιοι  Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η νέα σφαγή σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, με την κυβέρνηση Μπάιντεν και την ΕΕ να βάζουν «πλάτη», αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην... «αυτοάμυνα» και απευθύνοντας «εκκλήσεις» για «αυτοσυγκράτηση και των δύο πλευρών», εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα.

Κλιμακώνοντας την επιθετικότητα των προηγούμενων ημερών, με την επιχείρηση έξωσης εκατοντάδων οικογενειών Παλαιστινίων από τα σπίτια τους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τις βάναυσες επιθέσεις σε βάρος Παλαιστινίων προσκυνητών και διαδηλωτών στο τέμενος Αλ Ακσά, το ισραηλινό κράτος έστειλε και χτες δεκάδες μαχητικά αεροπλάνα να βομβαρδίσουν τη Λωρίδα της Γάζας, με τις ισραηλινές επιδρομές να ξεπερνούν τις 150 μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

Οι φονικές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές συνεχίστηκαν και στη διάρκεια της νύχτας και σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, από την Κυριακή μέχρι το πρωί της Τετάρτης έχουν γίνει περίπου 500 βομβαρδισμοί στόχων στη Γάζα. Από την άλλη πλευρά, η «Χαμάς» και ο Παλαιστινιακός «Τζιχάντ» ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν μέχρι το πρωί πάνω από 300 ρουκέτες.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας οι νεκροί από τους φονικούς βομβαρδισμούς έχουν φτάσει τους 35, ανάμεσά τους 12 παιδιά, ενώ ισραηλινά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 5 νεκρούς Ισραηλινούς.


Επιστράτευση 5.000 εφέδρων από το Ισραήλ

Ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκάντζ, διέταξε την επιστράτευση 5.000 εφέδρων, προκειμένου να «ενισχυθεί η άμυνα του μετώπου», όπως αναφέρεται στην απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επίστρατοι θα μεταφερθούν στα σύνορα με την Γάζα.

Σύμφωνα με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Ισραήλ, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν μία ρουκέτα από την Γάζα, έπεσε στην πόλη Ασκελόν.

Στήριξη των ΗΠΑ στο κράτος-δολοφόνο 
 
                                              Πηγή: Associated Press

Η Ουάσιγκτον συνεχίζει να ρίχνει νερό στον μύλο της ισραηλινής επιθετικότητας. Λίγες ώρες μετά την εντολή για σιωπητήριο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγγια το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα».

Ο Νεντ Πράις, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το βράδυ της Δευτέρας, είπε ότι «το Ισραήλ έχει πάντα το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, όπως κάθε χώρα», ενώ κληθείς να καταδικάσει τον θάνατο μικρών παιδιών στη Γάζα, ανέφερε ότι «δεν έχουν διασταυρωθεί τέτοιες πληροφορίες επισήμως».

Παράλληλα, αρνήθηκε να απαντήσει εάν το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, αναγνωρίζει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα των Παλαιστινίων.

Εύθραυστη ηρεμία στην Ιερουσαλήμ
 
                                             Πηγή: Associated Press

Παρά τις ενδείξεις της σχετικής ηρεμίας που επικρατεί στην Παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο, τουλάχιστον 520 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τα πυρά της ισραηλινής αστυνομίας, με τους 200 να νοσηλεύονται και 5 από αυτούς να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Νοσοκομείου «Μακασέντ» στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, οι τραυματίες στην πλειονότητά τους φέρουν τραύματα στο κεφάλι στο στήθος και τα κάτω άκρα.

Ολόκληρος ο αγώνας των Παλαιστινίων εναντίον του Ιμπεριαλιστικού θηρίου, σε αυτήν τη φωτογραφία!

Ο Faris Odeh, το παιδάκι της φωτογραφίας, δολοφονήθηκε το 2000, στην ηλικία των 14 ετών από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ


* Το Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη

13 σχόλια:

  1. ΣΥΡΙΖΑ για Παλαιστινιακό

    «Και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα», λέει ο Λαός.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον βρέθηκε ξανά στην αντιπολίτευση και θυμήθηκε να στηρίξει – έστω και πιο χλιαρά αυτή τη φορά- τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού Λαού.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι έκανε όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

      Ο Καμμένος επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δήλωνε ότι ασπάζεται τις τερατολογίες περί ιρανικής απειλής, ο Κοτζιάς από το Τελ Αβίβ χαρακτήριζε πόλο σταθερότητας το μοναδικό κράτος της Μ. Ανατολής που έχει κηρύξει τον πόλεμο σε όλους τους γείτονές του, ο ίδιος ο Τσίπρας διαβεβαίωνε την πρέσβειρα του Ισραήλ ότι δεν θα άλλαζε την πολιτική Σαμαρά και προκατόχων έναντι του κράτους-δολοφόνου.

      Διαγραφή
    2. Το 2018 μαζί με τις άλλες τότε κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψήφισαν υπέρ απόφασης που προώθησαν οι ΗΠΑ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για την καταδίκη της παλαιστινιακής οργάνωσης «Χαμάς», της «Ισλαμικής Τζιχάντ» και άλλων οργανώσεων, με το πρόσχημα της εκτόξευσης ρουκετών κατά του πάνοπλου στρατού του Ισραήλ, που δολοφονούσε και τότε καθημερινά νέους και παιδιά.

      Τάχθηκε δηλαδή στο πλευρό του θύτη και καταδίκασε, τότε, το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού στην αντίσταση στη βαρβαρότητα, για το αυτονόητο δικαίωμα σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα.

      Διαγραφή
  2. Σ’ αυτή τη γη υπάρχει κάτι που αξίζει να το ζήσεις

    Ο ερχομός του Απρίλη

    Η μυρωδιά του ψωμιού την αυγή

    Αυτά που λένε οι γυναίκες για τους άντρες

    Τα γραπτά του Αισχύλου

    Η αρχή του έρωτα

    Το χορτάρι πάνω σε μια πέτρα

    Μητέρες που ζουν με το σκοπό της φλογέρας

    Και ο φόβος των κατακτητών για τη μνήμη

    ***

    Σε αυτή τη γη υπάρχει κάτι που αξίζει να το ζήσεις

    Το τέλος του Σεπτέμβρη

    Μια γυναίκα που ανθίζει μετά τα σαράντα

    Η ώρα του ήλιου στη φυλακή

    Σύννεφα που σχηματίζουν πελώριες μορφές

    Τα συνθήματα του λαού για κείνους που φεύγουν γελαστοί

    και ο φόβος στα μάτια των τυράννων

    ***

    Σε αυτή τη γη υπάρχει κάτι που αξίζει να το ζήσεις

    Σε αυτή τη γη, την κόρη της γης

    τη μάνα όλων των ξεκινημάτων

    τη μάνα όλων των τελειωμών

    Τη λέγαν Παλαιστίνη

    Παλαιστίνη τη λένε ακόμα

    Αγαπημένη μου, μου δόθηκε

    μου δόθηκε η ζωή γιατί σε αγαπώ

    (Ποίημα του Μαχμούντ Νταρουίς (1941-2008), κορυφαίου ποιητή της Παλαιστίνη -μετάφραση:kommon.gr)

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Όταν σφίγγεις το χέρι του δολοφόνου, τότε δεν έχεις ηθική"

    Χάρολντ Πίντερ

    Ας θυμηθούμε ποιοι έσφιξαν το χέρι του δολοφόνου, δεξιοί και "αριστεροί" (ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διαφορά ειναι στην υποκρισία και στην κοροϊδία
      Ο ενας δεν εβαλε ποτέ μαντήλα Παλαιστινιακή,ουτε διαδήλωνε ποτέ στον δρόμο,ουτε επαιξε ποτέ τον ανθρωπιστή

      Αννα Φραγκ

      Διαγραφή
    2. το 2018, οπου ο Νετανιάχου μιλουσε για το χτίσιμο μιας σημαντικης συμμαχίας με την Ελλάδα και ο Τσίπρας, απαντωντας στην πολεμικη ρητορική του συγκεκριμένου, κατα του Ιράν, δήλωνε οτι καταλαβαινει τις ανησυχίες του Ισραήλ....Αυτα συνεβαιναν μια περίοδο κατα την οποία υπηρχαν ήδη 50 νεκροι και περιπου 1500 τραυματίες, απ τους οποίους η συντριπτική πλειοψηφία από ισραηλινά πυρά....Μερικιυς μηνες νωρίτερα πραγματοποιούταν κοινη αεροναυτική ασκηση Ελλαδας, Κύπρου, Ισραήλ, ΗΠΑ...Ενα χρονο νωρίτερα, ο Καμένος, υπουργος Αμυνας , σε συνάντηση του με τον ομόλογό του του Ισραήλ, Λίμπερμαν, δηλωνε οτι μαζι με Ισραηλ, Κυπρο και τις υπολοιπες μετριοπαθεις χωρες της Μέσης Ανατολης χτιζεται ενας πυλωνας σταθερότητας και μια ενεργειακή οδός....

      Διαγραφή
  4. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ βΔίνει άλλοθι στα εγκλήματα του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων

    https://www.902.gr/eidisi/politiki/259241/dinei-allothi-sta-egklimata-toy-israil-se-varos-ton-palaistinion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Είμαστε μάρτυρες μιας κλιμάκωσης της βάρβαρης επίθεσης του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων που έχει σαν αποτέλεσμα το θάνατο πολλών Παλαιστίνιων αμάχων και αθώων παιδιών.

    Μετά την απαράδεκτη αναγνώριση από τις ΗΠΑ, ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, το Ισραήλ επεκτείνοντας τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς, απομακρύνει βίαια τους Παλαιστίνιους από την περιοχή, κατεδαφίζοντας τα σπίτια τους.

    Η στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ στο κράτος τους Ισραήλ, ενισχύουν την επιθετικότητα και την εγκληματική του δράση κατά του λαού της Παλαιστίνης που χρόνια τώρα μάχεται για το δικαίωμά του να αποκτήσει ελεύθερη πατρίδα.

    Ευθύνη φέρνουν και οι κυβερνήσεις της χώρας μας, που συνεχώς αναβαθμίζουν τις σχέσεις της χώρας μας με το Ισραήλ, σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο και αρνούνται, παρά την απόφαση της Βουλής του 2015, την αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

    Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό. Καλούμε τους αντιδικτατορικούς αγωνιστές, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, μαζί με τους εργαζομένους και τη νεολαία, να εκφράσουν έμπρακτα την καταδίκη τους στη δολοφονική δράση του Ισραήλ, και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή.

    Τους καλούμε να συμμετάσχουν στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ μπροστά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στην πορεία προς την ισραηλινή και αμερικάνικη πρεσβεία την Κυριακή 16 Μάη στις 6.00 μ.μ. για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και να καταδικάσουμε τις εγκληματικές επιθέσεις των Ισραηλινών κατά των Παλαιστινίων».

    Σύνδεσμος Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων Αντιστασιακών΄67 - 74 (ΣΦΕΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια πολύ ενδιαφέρουσα αντιφασιστική και αντιϊμπεριαλιστική τοποθέτηση, παρά τις ιδεαλιστικές αντιφάσεις της, από έναν πραγματικό αντι-σιωνιστή Εβραίο:
    https://barikat.gr/content/ethnokatharsi-genoktonia-lithi-o-israilinos-istorikos-ilan-pappe-gia-sionismo-israil-ti-gaza

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

    https://www.902.gr/eidisi/politiki/259281/allileggyi-ston-palaistiniako-lao-na-termatistei-i-israilini-sfagi-kai-katohi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Ερώτηση για τις δολοφονικές επιθέσεις του ισραηλινού κράτους σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού

      https://www.902.gr/eidisi/eyrovoyli/259272/erotisi-gia-tis-dolofonikes-epitheseis-toy-israilinoy-kratoys-se-varos-toy

      Διαγραφή
  8. ΚΚ Ισραήλ- Χαντάς: «Ο Νετανιάχου μας σέρνει σε έναν επικίνδυνο πόλεμο που θα προξενήσει καταστροφή στους δύο λαούς»

    Με το σύνθημα «Σταματήστε την φωτιά», μέλη και φίλοι του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισραήλ και της αριστερής συμμαχίας «Χαντάς» καλούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην κλιμάκωση της επιθετικότητας των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και των βομβαρδισμών στη Γάζα.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου