Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Συγκεντρώνει χερσαία στρατεύματα στα σύνορα με τη Γάζα


Κλιμακώνει την επιθετικότητά του κατά του παλαιστινιακού λαού το Ισραήλ, καθώς προχωρά στην ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων με τη Γάζα, αυξάνοντας τις ανησυχίες για μία νέα ισραηλινή εισβολή στον παλαιστινιακό θύλακα, όπως είχε γίνει στις συγκρούσεις του 2014, αλλά και την περίοδο 2008-2009.

Συγκεκριμένα, η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει προετοιμάσει ετοιμοπόλεμα στρατεύματα, τα οποία θα αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων της Γάζας και παράλληλα βρίσκεται σε «διάφορα στάδια προετοιμασίας χερσαίων επιχειρήσεων».

Ταυτόχρονα, η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιθέσεις τα ξημερώματα και το πρωί της Πέμπτης, καταστρέφοντας ένα εξαώροφο κτίριο κατοικιών στην καρδιά της πόλης της Γάζας.

                                                  Πηγή: Associated Press

Επίσης, ένας άνδρας σκοτώθηκε από έναν ισραηλινό πύραυλο που εκτοξεύτηκε ανατολικά του Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα, ανέφεραν οι γιατροί.

Τουλάχιστον 72 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τότε που η βία κλιμακώθηκε τη Δευτέρα, ανέφεραν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες, επιβαρύνοντας περαιτέρω τα νοσοκομεία που βρίσκονται ήδη υπό μεγάλη πίεση λόγω της πανδημίας COVID-19.

Βίντεο που δημοσίευσε το δίκτυο «Al Jazeera» δείχνει κτίριο 14 ορόφων στη Γάζα, να καταρρέει μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς της Τετάρτης. Στο κτίριο στεγάζονταν γραφεία μέσων ενημέρωσης (δείτε εδώ).

                                        Πηγή: Associated Press

Εξάλλου, οι υγειονομικές αρχές στη Γάζα δήλωσαν ότι ερευνούσαν τους θανάτους αρκετών ανθρώπων την νύχτα, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν εισπνεύσει δηλητηριώδες αέριο. Εξετάστηκαν δείγματα και δεν είχαν ακόμη καταλήξει σε τελικά συμπεράσματα, είπαν.

....

ΕΕΔΥΕ

Αφίσες αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης στα ελληνικά και τα αγγλικά

 Αφίσες με το σύνθημα «Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό - Να τερματιστεί η ισραηλινή σφαγή και κατοχή», γραμμένο στα ελληνικά και τα αγγλικά εξέδωσε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) με αφορμή τις νέες βάρβαρες επιθέσεις που δέχεται ο παλαιστινιακός λαός από τις ισραηλινές δυνάμεις.

 

*Το σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη

 Να καταδικάσει η Βουλή το έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού και να εφαρμοστεί η απόφαση της για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου