Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στα ΒΑΕ


 Tη Μ. Παρασκευή 30 Απριλίου λήγει η τέταρτη συνεχόμενη παράταση της προθεσμίας για την έκδοση πορίσματος της Επιτροπής για τον καθορισμό των δικαιούχων για τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος, ενώ παραμένει η "σύσταση" της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση κατά 32% των εργαζομένων στο Δημόσιο, που λαμβάνουν το ανθυγιεινό επίδομα.

Εξακολουθεί ο απαράδεκτος αποκλεισμός χιλιάδων συνάδελφων (γιατρών, φυσικοθεραπευτών, εργοθεραπευτων, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, φυλάκων, διοικητικών, εργαζομένων μέσω προγραμμάτων ΕΟΔΥ κλπ.) από τη χορήγηση του επιδόματος.

Συνεχίζεται η κοροϊδία από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που αρνούνται την επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων στο Δημόσιο και δικαιολογημένα αγανακτούμε γιατί εργαζόμαστε σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, χωρίς να παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας μας, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, μέχρι σήμερα, εκατοντάδες συνάδελφοι έχουν νοσήσει με COVID-19 και δεκάδες έχουν χάσει τη ζωή τους, χωρίς καμία ακόμη αποζημίωση και ενίσχυση των οικογενειών τους.

Ενδεικτικές της συνεχιζόμενης κοροϊδίας σε βάρος μας ήταν οι προκλητικές δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ, στις 4 Μαρτίου 2021, που έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί "βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα νοσοκομεία", για να δικαιολογήσει την άρνηση της κυβέρνησης για ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, "αγνοώντας" ακόμη και το πόρισμα της σχετικής επιτροπής του υπουργείου Εργασίας. Χαρακτηριστική είναι και η στάση της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ, που ΔΕΝ έγραψε "ούτε λέξη" για τις απαράδεκτες δηλώσεις, στο δελτίου Τύπου της, αλλά "ανακάλυψε" ότι το υπουργείο "εξετάζει όλες τις παραμέτρους".  

 Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

(Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου