Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Σκοταδισμός και μπίζνες...


Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι σκοταδιστικές απόψεις που αναπαράχθηκαν σε βίντεο που διαφήμιζε το «1ο πανελλαδικό συνέδριο γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας».

Με αισχρό τρόπο παρουσίαζε ως πρωταρχικό και σχεδόν αποκλειστικό ρόλο της γυναίκας την αναπαραγωγή και τη δημιουργία οικογένειας. Πρωταγωνιστές του συνεδρίου είναι επιχειρηματικοί όμιλοι που κάνουν bussiness στον τομέα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ενώ συμμετέχουν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της show biz.

Η απόσυρση της αιγίδας της Προέδρου της Δημοκρατίας, μαζί με το μισό υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης της ΝΔ δεν μπορεί να γίνει πλυντήριο για να ξεπλυθούν οι ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων στην εμπορευματοποίηση της αναπαραγωγικης διαδικασίας, του προγεννητικού ελέγχου, του τοκετού, της ΙΥΑ, της άμβλωσης, συνολικά της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ούτε μπορεί να αθωώσει όσους υποκριτικά υπερασπίζονται δήθεν την ελευθερία των γυναικών να επιλέγουν πότε θα δημιουργήσουν οικογένεια, θάβοντας τους οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες (ανεργία, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, εργασιακή ζούγκλα, ανασφάλεια κα)  που μπαίνουν εμπόδιο στην προσωπική της επιλογή. Αυτή είναι η ρίζα που αφήνει να φυτρώσει το αγκάθι του σκοταδισμού, στερώντας τα σύγχρονα δικαιώματα των νέων γυναικών στην προστασία της μητρότητας, στην ασφαλή και δωρεάν άμβλωση, στη δημιουργία και στήριξη της οικογένειας, συνολικά στην κοινωνική της ζωή.

 

3 σχόλια:

  1. Διαθέτουν πουλί μόνο προς ούρηση αλλά έχουν άποψη για τη γονιμότητα

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο μεταξύ, όταν μια γυναίκα πάει να ζητήσει δουλειά...
    📍Την βάζουν να υπογράψει πως δεν θα μείνει έγκυος.
    📍Την ρωτάνε αν έχει παιδιά, ώστε να μην την προσλάβουν.
    📍Έρχεται το αντεργατικό νομοσχέδιο και μεταξύ άλλων οι γυναίκες θα δουλεύουν 10ωρα με αρκετές από αυτές, με την κοιλιά στο στόμα.

    Μάγδα Φωτεινού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α! Πέφτω απ'τα σύννεφα! Ο Σπύρος Μπιμπίλας στηρίζει το σκοταδιστικό συνέδριο για την γονιμότητα.
    Ποιος να το περίμενε μετά το ξέπλυμα της χρυσής αυγής και τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια των μακομάχων! Ελάτε προοδευτικάντζες, αποθεώστε.

    Κανονικός Σφυγμός
    https://twitter.com/polso_normale/status/1403722221659607042

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου