Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Συνεχίζει την κοροϊδία για το νομοσχέδιο-έκτρωμα


Να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο όσον αφορά τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τα Εργασιακά επιχείρησε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

Σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο που τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων με την κατάργηση του 8ωρου, την επιβολή μέχρι και 13ωρης δουλειάς, το χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος και της απεργίας, ο Κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι πρόκειται για «ρυθμίσεις που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη» και είναι «σύγχρονος τρόπος», δείχνοντας ότι το αποκαλούμενο ευρωπαϊκό κεκτημένο στα Εργασιακά είναι εφιάλτης για τους εργαζόμενους.  

Ο υπουργός επιτέθηκε σε όσους αντιδρούν, ισχυριζόμενος ότι «διαστρεβλώνουν διατάξεις για να το παρουσιάσουν ως τερατούργημα».

Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι καταργείται ο σταθερός ημερήσιος χρόνος με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας που όπως είπε «είναι ένας παλιός θεσμός» και «μπορεί κάποιος να απλώνει το χρόνο του», συνεπώς να εργάζεται για μία περίοδο π.χ. για 10 ώρες αντί για 8 ώρες χωρίς να πληρώνεται περισσότερο με αντάλλαγμα ρεπό. Όντως πρόκειται για «παλιό θεσμό» αφού όλες οι κυβερνήσεις ψήφισαν και διατήρησαν το νομοθετικό πλαίσιο της διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση αυξάνει τον ετήσιο αριθμό των υπερωριών και μειώνει το κόστος τους για την εργοδοσία. 

Παράλληλα, ο υπουργός έκανε ξεκάθαρο ότι το νέο νομοσχέδιο θα χτυπήσει το συνδικαλιστικό κίνημα και το δικαίωμα στην απεργία. Με τη διάταξη ότι στους κλάδους Κοινής Ωφέλειας θα πρέπει να διασφαλίζεται τουλάχιστον το ένα τρίτο της συνήθως παρεχόμενης υπηρεσίας σημαίνει ότι πρακτικά θα πρέπει να εργάζονται σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι.

Επανέλαβε ότι θα υπάρχει διάταξη με την οποία θα απαγορεύει σε δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα (Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα) να «καλύπτουν» μια απεργία που βγήκε παράνομη ή και καταχρηστική από το δικαστήριο, προκηρύσσοντας αυτά απεργία.

Και με αυτή την παρέμβαση του υπουργού αποδεικνύεται ότι το νομοσχέδιο δεν παίρνει φτιασιδώματα και βελτιώσεις, αλλά πρέπει να αποσυρθεί όπως απαιτούν τα Συνδικάτα των εργαζόμενων και με την απεργία στις 10 Ιούνη. Απαίτησή τους και η κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου