Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Νέα προσπάθεια στοχοποίησης των ανεμβολίαστων για να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης

 

Νέα προσπάθεια στοχοποίησης των ανεμβολίαστων από την κυβέρνηση για να κρύψει τις ευθύνες της που δεν ενισχύει το δημόσιο σύστημα Υγείας και δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν οι λίγοι ανεμβολίαστοι» εντείνοντας τους διαχωρισμούς και εξελίσσοντας την απαράδεκτη λογική της «ατομικής ευθύνης» που κυριαρχεί από την έναρξη κιόλας της πανδημίας το Μάρτη του 2020.

Την ώρα που η μετάλλαξη «Δέλτα» επεκτείνεται προκαλώντας εύλογο φόβο στο λαό, ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει την πρόθεση της κυβέρνησης να μην ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και υπεραμύνεται των σχεδίων της κυβέρνησης για την αναδιοργάνωση του υγειονομικού χάρτη, που βαθαίνει παραπέρα την εμπορευματοποίηση της υγείας, προς όφελος του ιδιωτικού τομέα.

Προκλητικά αναφέρει πως «Έχουμε περιφερειακά νοσοκομεία μερικές φορές περισσότερα από όσα θα πρέπει να έχουμε. Δε γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων, γιατί όλοι ήθελαν νοσοκομείο στην πόλη τους, και να περιμένουμε να έχουμε τρία καλά νοσοκομεία… Δε σημαίνει ότι θα κλείσει το νοσοκομείο. Μπορεί να μετατραπεί σε μία μονάδα χρονίως πασχόντων» αναγγέλλοντας ουσιαστικά το κλείσιμο μονάδων, εν μέσω πανδημίας κι ενώ οι ελλείψεις στον τομέα της υγείας, αναδείχθηκαν με τραγικό τρόπο και χιλιάδες νεκρούς. 

εντείνει τους εκβιασμούς για να κρύψει τις ευθύνες της για τη μη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και τη μη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας σε κρίσιμους χώρους, όπως στους χώρους εργασίας, με βασική προτεραιότητά της τα υγειονομικά πρωτόκολλα - λάστιχο, καταπώς ικανοποιούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες του Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου