Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Εταιρεία πληροφορικής ζητάει από τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους να πληρώσουν τα rapid, απειλώντας με αφαίρεση άδειας


Την εργοδοσία του ομίλου «Softone» καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), καθώς όπως αναφέρει, «ανακοίνωσε μέσω email στους εργαζόμενους όλων των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου (''Prosvasis'', ''Unisoft'', ''Softone Αθήνας'' και ''Softone Θεσσαλονίκης'') ότι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί από 1η Αυγούστου είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν αρνητικό rapid test που θα το πληρώνουν οι ίδιοι δυο φορές την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη,) προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στον χώρο εργασίας τους και να δουλέψουν. Μάλιστα, ενημέρωσαν ότι όποιος εργαζόμενος δεν συμμορφώνεται με την οδηγία θα χρεώνεται κανονική άδεια».

Το σωματείο σημειώνει ότι «η κυβέρνηση με την τροπολογία για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών άνοιξε τον δρόμο σε όλους τους εργοδότες να εκβιάζουν, να απολύουν και να βάζουν σε αναστολή τους εργαζόμενους». Επίσης, στηλιτεύει την προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει κλίμα διχασμού ανάμεσα στους εργαζόμενους.  «Με αυτή την κίνηση προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες που έχουν για την εξέλιξη της πανδημίας, ακόμα περισσότερο για τον εμβολιασμό που δεν είναι ζήτημα τιμωρίας ή επιβράβευσης αλλά συνδυασμός μέτρων, ενημέρωσης, ελέγχου, προγραμματισμού κ.λπ», προσθέτει.

Απαιτεί να παρθεί πίσω η οδηγία και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας. Ακόμη, ζητάει να υπάρχει γιατρός εργασίας σε κάθε βάρδια, που θα παρακολουθεί την υγεία εργαζομένων, θα επιβλέπει την τήρηση των μέτρων στα γραφεία, θα ενθαρρύνει και συμβάλει στην ενημέρωση για τον εμβολιασμό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου