Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Διαμαρτυρία στο υπ. Μακεδονίας-Θράκης για την απόλυση του προέδρου του ΣΕΜΛΑ


Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για την ανάκληση της απόλυσης του προέδρου του πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη το Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλείων και Λατομείων Β. Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ) μαζί με εκπροσώπους άλλων Σωματείων της Θεσσαλονίκης.

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων ανάδειξαν την απόφαση των εργαζομένων να κλιμακώσουν τον αγώνα για να μην περάσει η πρώτη απόπειρα εφαρμογής του αντεργατικού νόμου έκτρωμα - Χατζηδάκη με την τρομοκρατική και παράνομη απόλυση του Νίκου Τζανετή, προέδρου του ΣΕΜΛΑ, και μέλους της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας.

Θυμίζουμε ότι η εταιρία «Edilmac» (εργολάβος της «Ελληνικός Χρυσός» στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής) απέλυσε τον πρόεδρο του ΣΕΜΛΑ επικαλούμενη ανυπόστατους ισχυρισμούς. Στην πραγματικότητα τον απέλυσε επειδή με την ειδικότητα του τεχνικού ασφαλείας και ως συνδικαλιστής ανέδειξε τα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς και απαίτησε τη λήψη μέτρων.

Τα Σωματεία διαμήνυσαν για ακόμη μια φορά ότι η επίθεση στο ΣΕΜΛΑ αποτελεί επίθεση σε όλη την εργατική τάξη, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, σε κάθε εργαζόμενο που σηκώνει το κεφάλι ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και δεν θα περάσει. Ο αντεργατικός νόμος-έκτρωμα δεν θα εφαρμοστεί, θα μείνει στα χαρτιά!

Με δηλώσεις τους τόσο ο Ν. Τζανετής, πρόεδρος του ΣΕΜΛΑ όσο και ο Κυριακός Τσιαούσης, αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, (δείτε στο κεντρικό video), κατήγγειλαν την απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης από το ΥΜΑΘ και διαβεβαίωσαν ότι κυβέρνηση και εργοδοσία θα πάρουν απάντηση με την κλιμάκωση του αγώνα και με το μεγάλο συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου