Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Στις 23 Οκτώβρη οι εκλογές του νεοσύστατου Σωματείου ΣΩΜΕΠΡΟ


 Στις πρώτες του αρχαιρεσίες προχωράει το Σάββατο 23 Οκτώβρη, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκηςαπό τις 11.00 έως τις 19.00, το Σωματείο Εργαζόμενων σε φορείς Διαχείρισης του Προσφυγικού στην Κεντρική Μακεδονία (ΣΩΜΕΠΡΟ), το οποίο ιδρύθηκε πρόσφατα, με σκοπό να συνενώσει όλους τους εργαζόμενους στο Προσφυγικό, ανεξαρτήτως φορέα - εργοδότη και σχέσεων εργασίας, ώστε από κοινού όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου να διεκδικήσουν τα εργασιακά και υπόλοιπα δικαιώματά τους.  

Η πετυχημένη ιδρυτική ΓΣ του Σωματείου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, με τη συμμετοχή εργαζομένων σε Δομές και Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων της περιοχής καθώς και εργαζομένων σε ΜΚΟ.  

Η ίδρυση του Σωματείου προέκυψε ως ανάγκη των ίδιων των εργαζομένων, για να αντιμετωπίσουν την αντεργατική πολιτική κράτους και εργοδοσίας, που θέλει εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης και ελαστικές σχέσεις εργασίας, με εντατικοποίηση της δουλειάς, ακόμα και απλήρωτη εργασία.  

Επίσης, είναι η καλύτερη απάντηση των εργαζομένων, απέναντι στους συνδικαλιστικούς νόμους αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης, απέναντι στον νόμο Χατζηδάκη, που θέλουν να βάλουν τα Σωματεία και τις συλλογικές διαδικασίες, δηλαδή την πραγματική δύναμη των εργαζομένων, στον «γύψο».  

Το Σωματείο Εργαζόμενων σε Φορείς Διαχείρισης του Προσφυγικού (ΣΩΜΕΠΡΟ) ήδη έχει στηρίξει αγώνες των συναδέλφων τους από άλλους κλάδους, και έχει κάνει κάποιες πρώτες παρεμβάσεις που αφορούν τα δικαιώματα εργαζομένων του κλάδου, όπως και των δικαιωμάτων των ίδιων των προσφύγων.  

Οι βασικές διεκδικήσεις του Σωματείου, όπως εκφράστηκαν και μέσα από τη ΓΣ είναι:  

  • Συμβάσεις αορίστου χρόνου / 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. 
  • Άμεση και επαρκής στελέχωση δομών. 
  • Σταθερή χρηματοδότηση και μακροπρόθεσμη υλοποίηση προγραμμάτων. 
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για πρόσφυγες/αιτούντες άσυλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου