Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Απεργιακή συγκέντρωση για το νέο εργοδοτικό έγκλημα


Στις 11 π.μ. της Τρίτης 26 Οκτώβρη στην πύλη του ΣΕΜΠΟ στον Πειραιά στο χώρο του εργατικού δυστυχήματος, η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στην COSCO όπως αποφάσισε το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης.

Οι εργαζόμενοι απεργούν καταγγέλλοντας το θάνατο του 45χρονου συναδέλφου τους εν ώρα εργασίας.

Στην απεργιακή συγκέντρωση θα συμμετέχουν Σωματεία εργαζομένων και φορείς του Πειραιά. 

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά σημειώνει μεταξύ άλλων: «Τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα έχουν αιτία δεν είναι τυχαία γεγονότα. Οφείλονται στην δίψα των μεγαλοεργοδοτών για κέρδη, που απαιτεί ένταση της δουλειάς και αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης. Αυτή η εργασιακή κόλαση, ο σύγχρονος μεσαίωνας στο γκέτο της εταιρίας που οι κυβερνήσεις της παρέδωσαν ολόκληρο το λιμάνι τον Πειραιά, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα κέρδη, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων ποτίζονται με το αίμα των εργατών».

Στην απεργιακή συγκέντρωση καλούν μεταξύ άλλων τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Νομού Αττικής Πειραιώς και νήσων, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και νήσων Αργοσαρωνικού, η Ένωση Γονέων Περάματος, οι Σύλλογοι Γυναικών Πειραιά, Νίκαιας, Περάματος, Κορυδαλλού, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Σαλαμίνας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά.

Aνακοίνωση καταδίκης εξέδωσε επίσης το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Αν. Αττικής

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας και των ελλιπών μέτρων ασφάλειας

2 σχόλια:

  1. Καταφθάνουν εργαζόμενοι για την απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του ΣΕΜΠΟ

    https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/275573/katafthanoyn-ergazomenoi-gia-tin-apergiaki-sygkentrosi-stin-pyli-toy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Δουλεύουμε με απειλές, με το πιστόλι στον κρόταφο. Κόντρα βάρδιες χωρίς ξεκούραση. Δηλαδή μπορεί να σχολάσουμε 7 το πρωί και 2 το μεσημέρι να πρέπει να ξαναβαρέσουμε κάρτα. Αν αρνηθείς, την πάτησες. Σε απειλούν ότι δεν πρόκειται να σου ανανεώσουν τη σύμβαση», ήταν τα λόγια του Στέφανου. Και ο Πάνος θα συμπληρώσει: «Για τους χειριστές αυτό που ισχύει είναι το "γρήγορα", γιατί τις γερανογέφυρες τις χρονομετράνε. Εμείς που είμαστε στο δέσιμο των κοντέινερς, με τις στοίβες του να είναι και 7 όροφοι, αντί να μας βάλουν μηχάνημα με κλούβα για να κάνουμε τη δουλειά μας, κρεμόμαστε από το μηχάνημα της γερανογέφυρας. Οποιος ζητήσει κλούβα, έφυγε. Στα καράβια ο φωτισμός δεν επαρκεί και παρά τρίχα τις προάλλες τη γλίτωσα και δεν έπεσα σε αμπάρι».
    «Ετσι βγάζει τα κέρδη της η COSCO. Πάνω στα κορμιά μας πατάει. Είναι αμέτρητοι οι σακατεμένοι εδώ μέσα, οι σπονδυλοδεσίες σε 30χρονους συναδέλφους. Κάποια στιγμή ήταν βέβαιο ότι κάποιος από μας θα την πλήρωνε και με τη ζωή του. Ελαχε στον Μήτσο», είπε και ο Νίκος."

    Τακης Παπουτσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου