Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Καμία συζήτηση για ενίσχυση του ΕΣΥ

Tην ίδια χρεοκοπημένη «συνταγή» που μας έφερε ως εδώ ακολουθεί η κυβέρνηση, μπροστά στην εκτίναξη των κρουσμάτων κορονοϊού, αντιμετωπίζοντας κάθε ουσιαστικό μέτρο προστασίας ως «κόστος».

Στο «τραπέζι» βρίσκονται νέοι περιορισμοί, με επίκεντρο αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους, καθώς το απαραίτητο όπλο των εμβολιασμών χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να μην γίνει τίποτα άλλο και κυρίως για να μην ενισχυθεί το σύστημα Υγείας.


Υπό εξέταση νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους

Ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό («open») ότι προς το παρόν συζητάμε εάν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα. Σε κάθε περίπτωση διεμήνυσε πως αυτά θα πρέπει «να αφορούν τους ανεμβολίαστους και να μην αφορούν το σύνολο της κοινωνίας». Ερωτηθείς εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να επιβληθεί lock down στους ανεμβολίαστους, όπως έγινε στην Αυστρία, σε περίπτωση που χειροτερεύσει ακόμη περισσότερο η κατάσταση, απάντησε πως «οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί, όσο περιοριστικό και αν είναι, εάν χρειαστεί η κυβέρνηση θα το πάρει».

Ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων στα μέσα της εβδομάδας, ένα από τα μέτρα που εξετάζονται, είναι η είσοδος στα σούπερ μάρκετ να γίνεται με τεστ, για όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο. Ωστόσο, από την κυβέρνηση ζυγίζουν εάν αυτό θα προκαλέσει μεγάλες ουρές στην είσοδο των σούπερ μάρκετ. 


Την ίδια ώρα, έξω από το κάδρο μένουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας μέσα στους χώρους δουλειάς, οι οποίοι με ευθύνη της εργοδοσίας, έχουν μετατραπεί ξανά σε εστίες υπερμετάδοσης. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να κάνουν rapid test τα οποία πληρώνουν από την τσέπη τους, αντί να υποχρεώνονται οι εργοδότες να κάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με δικά της έξοδα. 

Μεταξύ των υπόλοιπων μέτρων που έχουν πέσει στο «τραπέζι» είναι το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η τρίτη δόση για όσους είναι άνω των 65 ετών. Υπό συζήτηση είναι και η χρήση διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (για αραίωση δρομολογίων δεν γίνεται καν συζήτηση).

 Τα σκίτσα του Πάνου Ζάχαρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου