Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Η κυβέρνηση κρύβεται για την πανδημία πίσω από τον ανορθολογισμό που ενισχύει η ίδια η πολιτική της


Σε μια περίοδο που υπάρχουν ρεκόρ κρουσμάτων εξαιτίας της πολιτικής που αφήνει τον λαό απροστάτευτο, που τα νοσοκομεία είναι στο κόκκινο, που το σύστημα υγείας έχει μετατραπεί σε μιας νόσου και αναβάλλονται αναγκαίες ιατρικές πράξεις, η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τον αντιεμβολιασμό και τον ανορθολογισμό, που τον ενισχύει η ίδια της η πολιτική, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας στη Βουλή.

Όπως επισήμανε δεν υπάρχει ακόμα τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία, συγχωνεύονται τμήματα σε σχολεία αντί να αραιώνουν, ο κόσμος στοιβάζεται σαρδέλες στα ΜΜΜ, το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει και η κυβέρνηση δεν επιτάσσει ιδιωτικές μονάδες υγείας.

Την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση αξιοποιεί το ζήτημα των ψευδών ειδήσεων για να θεσπίσει διατάξεις λάστιχο, επικίνδυνες και αντιδραστικές, όπως το άρθρο του Ποινικού Κώδικα που περιέχεται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την ποινικοποίηση ψευδών ειδήσεων, που ξεκινάει από την υγεία και φτάνει μέχρι οικονομία, άμυνα εξωτερική πολιτική. Πρόκειται για μια απαράδεκτη διάταξη, όπως τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, που ενισχύει τον αυταρχισμό και ανοίγει δρόμο για λογοκρισία και φίμωση της διαφορετικής φωνής.

Φέρνοντας ορισμένα πολύ απτά παραδείγματα απέδειξε ότι τα όρια μεταξύ γεγονότων και αξιολογικών κρίσεων είναι δυσδιάκριτα. Όπως ανέφερε οι Συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ που υπέγραψε η κυβέρνηση, τιτλοφορούνταν «Αμυντικές. Το ΚΚΕ λέει ότι δεν είναι αμυντικές αλλά επιθετικές, «αυτό είναι αξιολογική κρίση ή ψευδής είδηση;». Η καταγγελία που κάνουν σωματεία και φορείς ότι στα νοσοκομεία γίνεται διαλογή ασθενών η οποία διαψεύδεται από την κυβέρνηση. Με βάση το άρθρο του νομοσχεδίου και στις δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να υπάρξει δίωξη.

Όπως επισήμανε και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελλέων η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβληθεί η επίσημη κρατική αλήθεια.

«Ο στόχος σας είναι να ενισχύσετε το νομοθετικό οπλοστάσιο σε βάρος όσων αμφισβητούν και αγωνίζονται ενάντια σε αυτή την πολιτική», υπογράμμισε ο Γ. Γκιόκας αναφερόμενος στην τροπολογία που κατατέθηκε τελευταία στιγμή και περιέχει αλλαγή του άρθρου του ΠΚ περί εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, σύμφωνα με την οποία θα τιμωρείται με 10ετή φυλάκιση όποιος φέρει εκρηκτικές και εμπρηστικές ύλες σε δημόσια συνάθροιση και όχι αν τις χρησιμοποιήσει. Έτσι, το αντισηπτικό οινόπνευμα και ο αναπτήρας που είναι εμπρηστικές ύλες και τις έχει κάποιος πάνω του σε μια δημόσια συνάθροιση θα μπορεί να κατηγορείται.

Ακόμα χαρακτήρισε αποπροσανατολιστική και ψευδεπίγραφη την αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ύψος των ποινών, αφού αφήνει εκτός το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται το έγκλημα, αφήνει εκτός τον σωφρονισμό.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ θύμισε ακόμα, για να αποδείξει την υποκρισία των δύο κομμάτων, ότι στον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, που γενικά μειώθηκαν οι ποινές, αυξήθηκαν αυτές που αφορούν σε λαϊκές κινητοποιήσεις, ενώ η ΝΔ που διακηρύσσει την αύξηση των ποινών, θεσπίζει ποινική ασυλία για μεγαλοστελέχη τραπεζών.

Τόνισε ότι δεν αρκούν οι αυστηρές ποινές για να αποτρέψουν το έγκλημα αλλά θα έπρεπε να γίνει συζήτηση για το τι θα έπρεπε να γίνεται για την αποτροπή των εγκλημάτων.

Ανέφερε ακόμα ότι οποιαδήποτε ποινική ρύθμιση δεν μπορεί να κρίνεται αφηρημένα, αλλά συγκεκριμένα στην κοινωνία που εφαρμόζεται και άλλα έτσι αποδεικνύονται τα αδιέξοδα του σάπιου σημερινού συστήματος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου