Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Το πρόγραμμα του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου


Μετά από κοινή σύσκεψη Φοιτητικών Συλλόγων, Εργατικών Σωματείων και μαζικών φορέων της Θεσσαλονίκης στο αίθριο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, αποφασίστηκε ο προγραμματισμός του κοινού, τριήμερου εορτασμού των 48 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στις 15, 16 και 17 του Νοέμβρη, προκειμένου να αντηχήσει πλατιά το αντιιμπεριαλιστικό του μήνυμα.

Πιο συγκεκριμένα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, τα Εργατικά Σωματεία, οι μαζικοί φορείς της πόλης διοργανώνουν από κοινού:

  1. Τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη εκδήλωση των Φοιτητικών Συλλόγων από κοινού με την ΕΔΥΕΘ στις 18.00 στο Φουαγιέ του Πολυτεχνείου.
  2. Τη Τρίτη 16 Νοέμβρη  μεγάλη συναυλία των Φοιτητικών Συλλόγων στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη στο Αίθριο του Πολυτεχνείου.
  3. Τη Τετάρτη 17 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί  στις 12 μ. τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και θα ακολουθήσει στις 6 μ.μ. μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία με συγκέντρωση μπροστά στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.
Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες τού σήμερα!

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αποφάσισαν να διασφαλίσουν και να περιφρουρήσουν τον χώρο του Πολυτεχνείου για να είναι όλο το τριήμερο ανοιχτός για όλο τον λαό, τους μαθητές, τους φοιτητές και τη νεολαία της πόλης και να προχωρήσουν σε πλήθος πρωτοβουλιών ανάδειξης των σύγχρονων διδαγμάτων του Πολυτεχνείου μέσα από τις μαζικές τους διαδικασίες. Σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν:

«Ο αγώνας του λαού και της νεολαίας "φώτισε" και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Απέδειξε ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντί τους. Όποια και εάν είναι τα σχέδια των κυβερνήσεων κάθε φορά, όσο "δεδομένοι" να μοιάζουν οι νόμοι και συμφωνίες τους, όσο σκληρή και αν φαίνεται η καταστολή, όσο ισχυρές και να φαίνονται οι συμμαχίες τους, η δύναμη του λαού είναι αυτή που μπορεί να τα κάνει κουρελόχαρτο. Ο λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις! Τότε οι φοιτητές υπερασπίστηκαν τους Συλλόγους τους, το δικαίωμά τους στον αγώνα και τη διεκδίκηση κόντρα στην προσπάθεια της δικτατορίας να παρέμβει στη λειτουργία των Φοιτητικών Συλλόγων, τώρα σε άλλες συνθήκες, οι φοιτητές καλούμαστε εκ νέου να υπερασπιστούμε τη συλλογική οργάνωση, το δικαίωμά μας στην επιθετική διεκδίκηση των σπουδών και της ζωής που έχουμε ανάγκη σήμερα!

Εμπνεόμαστε από τα διδάγματα του Πολυτεχνείου! Το σύνθημα "Έξω οι ΗΠΑ - έξω το ΝΑΤΟ" παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από τη συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ! Τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του αγώνα! Οι φοιτητές δεν συμβιβαζόμαστε με το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας στις σπουδές, στη δουλειά και τη ζωή, με την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στις σχολές μας, με την αβεβαιότητα στην εργασιακή προοπτική, τα δικαιώματά μας!».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου