Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Τουλάχιστον 70 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν έξι Πολιτείες

Τουλάχιστον 70 νεκροί ο απολογισμός των ανεμοστρόβιλων που σάρωσαν έξι Πολιτείες των ΗΠΑ και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις σε μια έκταση που ξεπερνά τα 200 μίλια. 

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 50 νεκρούς αλλά όσο περνούν οι ώρες, ο τραγικός απολογισμός μεγαλώνει. 

Νεκροί εργάτες σε εργοστάσια
 
Από την αποθήκη της Amazon 
Από την αποθήκη της Amazon
Πηγή: Associated Press

Νεκροί εργάτες υπάρχουν σε εργοστάσιo κεριών στο Κεντάκι και στην αποθήκη της Amazon στο Ιλινόις ενώ ένας νεκρός υπήρξε σε οίκο ευγηρίας στο βόρειο Αρκανσο, αποδεικνύοντας πως ακόμα και στην πλέον ανεπτυγμένη χώρα των ΗΠΑ, η έλλειψη σύγχρονων υποδομών και μέτρων προστασίας της ζωής του λαού, είναι το αποτύπωμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που οι λαοί σε όλο τον κόσμο βιώνουν με τραγικό τρόπο.

Στο εργοστάσιο κεριών στο Κεντάκι, εκφράζονται φόβοι έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι καθώς εργάζονταν περίπου 110 άνθρωποι, όταν ένας ισχυρός ανεμοστρόβιλος χτύπησε το εργοστάσιο αργά το βράδυ της Παρασκευής (ώρα ΗΠΑ) με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οροφή.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι Άντι Μπεσίρ δήλωσε πως μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 40 από τους 110 εργαζόμενους στο εργοστάσιο.

Στο Ιλινόις, τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε η σκεπή αποθήκης της Amazon. 

Αρκετοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, καθώς οι διασώστες αναζητούν αγωνιωδώς εργαζόμενους που μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί στην αποθήκη που βρίσκεται στο Έντουαρντσβιλ του Ιλινόι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Μάικ Φίλμπακ.

Είπε πως περίπου 50 εργαζόμενοι φέρονταν να βρίσκονταν στην αποθήκη. Τουλάχιστον 30 εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από το σημείο με λεωφορείο και άλλοι μπορεί να έχουν φύγει μόνοι τους, είπε ο Φίλμπανκ και πρόσθεσε πως είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που ενδέχεται να αγνοούνται, επειδή η αποθήκη δεν είχε «έναν καθορισμένο αριθμό μελών προσωπικού».

«Λυπούμαστε πολύ για τα νέα ότι μέλη της οικογένειας της "Amazon" έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της καταιγίδας», δήλωσε η εκπρόσωπος Κέλι Νέιτελ, σε μια προσπάθεια να αποσείσει τις ευθύνες της εταιρείας για το τραγικό συμβάν και τους νεκρούς εργάτες. 

Πηγή: Associated Press

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι Άντι Μπεσίρ ανέφερε πως 189 μέλη της Εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί για να συνδράμουν το έργο της ανάκαμψης, με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται στο Μέιφιλντ, μια μικρή πόλη περίπου 10.000 κατοίκων στο νοτιοδυτικό άκρο της πολιτείας όπου συγκλίνει με το Ιλινόι, το Μισούρι και το Άρκανσο.

Ο σταθμός της πυροσβεστικής υπηρεσίας και το αστυνομικό τμήμα στο Μέιφιλντ καταστράφηκαν, παρεμποδίζοντας το έργο των υπηρεσιών απόκρισης σε επείγουσες καταστάσεις.

Πηγή: Associated Press

Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κτίρια στο κέντρο του Μέιφιλντ που έχουν μετατραπεί σε σωρούς ερειπίων.

Ο ανεμοστρόβιλος δημιουργήθηκε από μια σειρά νυχτερινές καταιγίδες, μία από τις οποίες σχηματίστηκε στο βορειοανατολικό Άρκανσο. Η καταιγίδα μετακινήθηκε από το Άρκανσο και το Μισούρι στο Τενεσί και το Κεντάκι.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε τη σκεπή οίκου ευγηρίας στο Μονέτ του βόρειου Άρκανσο, μια μικρή κοινότητα κοντά στα σύνορα με το Μισούρι. 

Πηγή: Associated Press

Μερικά μίλια μακριά, στο Λίτσβιλ του Άρκανσο, ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε ένα κατάστημα Dollar General, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του, σπέρνοντας τον όλεθρο στο κέντρο της πόλης.

Στο Τενεσί, η κακοκαιρία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων της πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου