Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Θέλουμε συνέδριο ανοιχτό και δημοκρατικό


«Θέλουμε συνέδριο ανοιχτό και δημοκρατικό εδώ και τώρα!»

Συνεδρίαση ΔΣ της ΠΟΘΑ 11/12/21, δύο μέρες πριν το Συνέδριο.

Μετά τη μεγάλη απήχηση που είχαν οι αποκαλύψεις μας για το χαρακτήρα της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (ΕΕΣ) και τις στενές σχέσεις της με τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ και νυν πρόεδρο του ΚΕΜΕΑ, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΟΘΑ, προφασιζόμενη δήθεν το καταστατικό, απέκλεισε τους 30 αντιπροσώπους του ΠΜΣ από την αρχική ψηφοφορία του σώματος των Συνέδρων για την έγκριση των αντιπροσώπων της ΕΕΣ, που σύμφωνα με το καταστατικό δε μπορεί να είναι μέλος της ομοσπονδίας.

 Επιβεβαιώνεται σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια, πως το μόνο που νοιάζει τη διοίκηση είναι οι καρέκλες και πετάει στα σκουπίδια τους μεγαλειώδεις αγώνες μας. Αυτούς, πουαναβάθμισαν την εικόνα της Ομοσπονδίας μας και τώρα η πλειοψηφία της ΠΟΘΑ θέλει να τους φιμώσει.

 Αυτή είναι η επόμενη μέρα για τον πολιτισμό και τα καλλιτεχνικά σωματεία;;;

 Την ίδια στιγμή, αρνήθηκαν το προεδρείο του συνεδρίου να έχει έναν εκπρόσωπο από κάθε υποψήφιο συνδυασμό, πάλι με σκοπό να το ελέγξουν αυτοί. Νόμος, τάξη και ασφάλεια...

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να προτείνουν και να αποφασίσουν μήνυση στο Πρόεδρο του σωματείου μας για τις κατηγορίες που δημόσια έχουμε απευθύνει, με αποδείξεις και για τις οποίες δεν έχουν δώσει ουδεμία απάντηση. Η απερχόμενη Διοίκηση κάνει και μήνυση στο μεγαλύτερο σωματείο του χώρου....για κάτι που η ίδια δεν αρνείται ότι έγινε...

Αυτή είναι η "ενότητα" που επικαλείται ο πρόεδρος της ΠΟΘΑ;

Στόχος τους οι 30 αντιπρόσωποι να μην μπορέσουν να ψηφίσουν για την ένταξη ενός φορέα που δεν έχει καμία σχέση με το χαρακτήρα της ομοσπονδία μας, όπως τον ορίζει το καταστατικό που δήθεν υπερασπίζονται. Δηλαδή, γράφουν "στα παλιά τους τα παπούτσια" βασικές αρχές του καταστατικού της ομοσπονδίας και το επικαλούνται μόνο για να απορρίψουν τους αντιπροσώπους του σωματείου μας.

Τους διαβεβαιώνουμε ότι δε μπορεί να γίνει ψηφοφορία για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα χωρίς τους αντιπροσώπους του ΠΜΣ.

Καλούμε όλους τους συνέδρους να περιφρουρήσουν το συνέδριό μας κι όχι αυτό να γίνει μια στημένη παρωδία. Να μη δεχθούν τέτοιου τύπου μεθοδεύσεις, να συμβάλλουν ώστε να προκύψει ένα νέο ΔΣ που θα εκφραστεί η πνοή των αγώνων μας χωρίς την εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών και φορέων που δεν έχουν καμία σχέση με την ομοσπονδία. 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΣΤΟ ΡΕΞ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/12/21, 09.30 πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου