Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Τις απέρριψαν ξανά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ


Οι δύο τροπολογίες του ΚΚΕ απορρίφθηκαν «πανηγυρικά» από την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, επιβεβαιώνοντας ότι οι κάλπικες αντιπαραθέσεις τους είναι ο φερετζές για να καλύπτουν ότι μοιράζονται την ίδια στρατηγική, που είναι με ποιο διαχειριστικό μοντέλο από τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» θα συνεχίζεται η σφαγή του λαού για να ανακάμπτουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου.

Αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης ήταν να απορριφθούν οι τροπολογίες του ΚΚΕ, ως συνήθως, ασυζητητί. Τελικά το «πικρό ποτήρι» αναγκάστηκε να το πιει ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος εμφανίστηκε στην Ολομέλεια για να υποστηρίξει και να παρουσιάσει ως μέγα επίτευγμα το κόκαλο των 250 ευρώ που πετάει η κυβέρνηση στους χαμηλοσυνταξιούχους, με σχετική τροπολογία που κατέθεσε στο ίδιο νομοσχέδιο το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τις σχετικές πρωθυπουργικές εξαγγελίες.

Οταν πήγε ο υπουργός να κατέβει από το βήμα της Ολομέλειας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος απαίτησε να πει ποια είναι η θέση της κυβέρνησης απέναντι στις δύο τροπολογίες για να καταγραφεί στα πρακτικά, «αν και γνωρίζουμε εκ των προτέρων την απάντηση», όπως σχολίασε.

Ο υπουργός είπε καθαρά ότι για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους δεν υπάρχει σάλιο γιατί η κυβέρνηση αυτό που έχει ως προτεραιότητα είναι η «δημιουργία πλούτου», δηλαδή, από τη μία, να στραγγίζει τον λαό για να προσφέρει χρήμα και προνόμια στους μεγάλους ομίλους και, από την άλλη, να αναδιανέμει τη φτώχεια από τους φτωχούς στους φτωχότερους, όπως κάνει και με τα 250 ευρώ. Ανέφερε δε προκλητικά ότι «ποτέ δεν θα διδασκόμασταν τον καλό Σαμαρείτη αν δεν είχε προηγουμένως λεφτά να μοιράσει», λες και οι εργαζόμενοι που παράγουν όλο τον πλούτο ζητάνε ελεημοσύνη...

Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, προτίμησαν να κάνουν το «κορόιδο», κατά τη γνωστή τους πρακτική όταν πρόκειται για τροπολογίες του ΚΚΕ που δίνουν μια μικρή ανακούφιση στους εργαζόμενους.

 ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου