Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Χαρακτήρισε εξαιρετικές τις σχέσεις με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ


«Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ είναι εξαιρετικές όσο ποτέ», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις με τους ηγέτες της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ πριν την τριμερή σύνοδο των τριών κρατών και επικαλέστηκε ως μία ακόμα απόδειξη την επικύρωση στη Βουλή της συμφωνίας για την παράδοση του αεροπορικού κέντρου εκπαίδευσης στην Καλαμάτα σε ισραηλινή εταιρεία.

Το σχήμα της τριμερούς συνεργασίας όπως και η όλο και πιο στενή σχέση Ελλάδας - Ισραήλ γίνεται υπό την «ομπρέλα» των ΗΠΑ προκειμένου να προωθηθούν τα συμφέροντά τους στην περιοχή. Γεγονός που επιβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, του επανέλαβε την δέσμευση της Ουάσιγκτον έναντι αυτού του εταιρικού σχήματος.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη επιθετικότητα προς την Κύπρο και την Ελλάδα, δήλωσε ότι θα γίνει συζήτηση σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τον αγωγό φυσικού αερίου «EastMed» και σε ό,τι αφορά τις μπίζνες τόνισε πως προσδοκά ακόμα περισσότερες επενδύσεις στη χώρα μας από το Ισραήλ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου