Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Συρφετός


Κατά την τελευταία «απόβαση» των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη, τα ελικόπτερα «Black Hawk» που φορτώθηκαν στο γιγαντιαίο μεταγωγικό «ARC Independence» αποσυναρμολογήθηκαν - σύμφωνα με σχετικό βίντεο του αμερικανικού στρατού - από εργολάβους της «DynCorp». Είναι η πρώτη αναφορά για την παρουσία της συγκεκριμένης αμερικανικής εταιρείας στην Ελλάδα.

Η «DynCorp», εταιρεία με συμβόλαια δισεκατομμυρίων δολαρίων με την αμερικανική κυβέρνηση, δεν προσφέρει μόνο υπηρεσίες τεχνικής και λογιστικής υποστήριξης, αλλά και όλη την γκάμα ενός σύγχρονου μισθοφορικού στρατού, που επιχειρεί στα «καυτά» μέτωπα των ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων ανά τον κόσμο: Από υπηρεσίες αντικατασκοπείας, ειδικών επιχειρήσεων και «επιβολής του νόμου», έως και «στρατολογίας» για τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ.

Δεν προκαλεί λοιπόν καμία εντύπωση ότι αυτά τα μισθοφορικά κουμάσια που σέρνουν μαζί τους οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί μακελάρηδες έχουν βρεθεί στο επίκεντρο σκανδάλων σωματεμπορίας με θύματα παιδιά στη Βοσνία, στα τέλη του '90, και στο Αφγανιστάν το 2009, τα οποία «κουκουλώθηκαν» από τις δικαστικές αρχές των ΗΠΑ.

Και ενώ το πράγμα βρωμάει από χιλιόμετρα με όλον αυτόν τον συρφετό που περιφέρεται στην Αλεξανδρούπολη, ορισμένοι ...ραβασάκηδες της κυβέρνησης και της πρεσβείας συνεχίζουν να τους παρουσιάζουν ως «φιλικούς και ευγενικούς», που έχουν σε χαρτάκια γραμμένες τις λέξεις «ευχαριστώ» και «παρακαλώ»!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου