Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

«Hosgeldiniz yoldaslar!»


«Hosgeldiniz yoldaslar!»

Με το πανό «Καλωσήρθατε σύντροφοι» στα τουρκικά, σε «ανταπόδοση» της υποδοχής στο Τσεσμέ το 2019 (στην 20η Διεθνή Συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων που συνδιοργάνωσαν ΚΚΤ και ΚΚΕ), και συνθήματα υποδέχτηκαν λίγο μετά τις 7 το πρωί του Σαββάτου μέλη και στελέχη της ΚΝΕ στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης τους συντρόφους απο την Κομμουνιστική Νεολαία και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Κεμάλ Οκουγιάν.

Οι σύντροφοι έφτασαν στο νησί μαζί με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Στο αεροδρόμιο τους υποδέχτηκε αντιπροσωπεία όπου συμμετείχαν ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της γραμματείας της ΚΕ, ο Παναγιώτης Μεντρέκας μέλος της ΚΕ, η Μαρία Κομνηνακα βουλευτής του Κόμματος, ο Κώστας Ρήγας, γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου του ΚΚΕ. 


Με ένα ζεστό χειροκρότημα υποδέχτηκαν οι κατασκηνωτές τους συντρόφους της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας που έφτασαν στο χώρο της κατασκήνωσης λίγο μετά τις 8 το πρωί.  

Οι σύντροφοι τακτοποιήθηκαν στον χώρο που έχει διαμορφωθεί για την αποστολή, για να πάρουν δυο ανάσες, πριν ξεκινήσει το πλούσιο πρόγραμμα της σημερινής μέρας.

Στις 10 το πρωί θα συμμετέχουν στην εκδήλωση με τίτλο «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!», μαζί με στελέχη της ΚΝΕ, όπου θα μεταφέρουν ζωντανή πείρα από τη δράση των δύο Οργανώσεων και τους αγώνες που ανέπτυξαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική στις δύο χώρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι νέοι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και οι μαθητές.
 

Το πρόγραμμα του Δ. Κουτσούμπα στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη

 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη (9-11 Ιούλη) με σύνθημα «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!».

Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

Το Σάββατο 10 Ιούλη θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Κεμάλ Οκουγιάν και στις 8 μ.μ. θα χαιρετίσει στη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς. Στη συγκέντρωση θα χαιρετίσει επίσης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας και θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος.

Την Κυριακή 11 Ιούλη θα συναντηθεί στις 9 π.μ. στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τον περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, στις 10.45 π.μ. στο Δημαρχείο Μυτιλήνης με τον δήμαρχο Στρατή Κύτελη και στις 12.30 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Δυτ. Λέσβου με τον δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο. 

Με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς το Σάββατο 10 Ιούλη, στις 8 το βράδυ, όπου θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας (ΤΚP), Κεμάλ Οκουγιάν, ενώ θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κορυφώνεται το φετινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Στον «αέρα» το site του «Οδηγητή», odigitis.gr!

1 σχόλιο:

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου