Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ


ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ

Παιχνίδια με τον κατώτατο μισθό ξαναπαίζουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να εξυπηρετήσουν και προεκλογικές σκοπιμότητες, όπως γράφεται σε δημοσιεύματα.

Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, για να τάξουν αύξηση του κατώτατου μισθού όταν φέρουν ευθύνες όχι μόνο για το ύψος πείνας του, αλλά και επειδή με τον νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας είναι αυτός που θα καθορίζει τον κατώτατο μισθό, λαμβάνοντας υπόψη του τις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, δηλαδή την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης στην εφημερίδα «Το Βήμα» ξαναζεσταίνει τα προεκλογικά σενάρια περί αύξησης του κατώτατου μισθού, δηλώνοντας πως «είναι πρόωρο να μιλήσουμε για αριθμούς, σε κάθε περίπτωση θα σεβαστούμε την προεκλογική μας δέσμευση για αύξηση του κατώτατου μισθό διπλάσια από τον ρυθμό αύξηση του ΑΕΠ». Η συγκεκριμένη εφημερίδα εκτιμά πως θα γίνει αύξηση του κατώτατου μισθού «πριν από τις κάλπες».

Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής» αφήνει να εννοηθεί ότι «θα αξιοποιηθεί» ο κατώτατος μισθός από την κυβέρνηση. Δηλώνει ότι «το μέρισμα του νέου πλούτου που θα προκύψει θα κατανεμηθεί δίκαια για όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους. Το ίδιο ισχύει και για τον κατώτατο μισθό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ, όπως δήλωσε από τη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο αποφεύγει να μιλήσει για κατάργηση του νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου και φυσικά για το μνημονιακό αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώνει την εργασιακή και μισθολογική ζούγκλα στην Ελλάδα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου