Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Τι σημαίνει να είσαι πατριώτης


Να είσαι πατριώτης σημαίνει να αντιλαμβάνεσαι ως εχθρούς της πατρίδας σου εκείνους που επιβουλεύονται την εδαφική της ακεραιότητα και όχι τους κομμουνιστές που είναι πάντα έτοιμοι, με το όπλο παρά πόδα, για να την υπερασπιστούν.

Να είσαι πατριώτης σημαίνει να θέλεις να ριχτείς στη μάχη για να προστατέψεις τη γη σου – τις καλύβες και τα πεζούλια μας που έλεγε ο Βελουχιώτης – και όχι να συντάσσεσαι με τους ταγματασφαλίτες και τους δοσίλογους, για να χτυπήσεις τους κομμουνιστές.

Να είσαι πατριώτης σημαίνει να μη βλέπεις τους ξένους εισβολείς ως επενδυτές, μεταρρυθμιστές κι όλες αυτές τις γελοιότητες που χρησιμοποιούν οι διάφοροι ακροδεξιοί για να τους νομιμοποιήσουν στη συνείδηση του κόσμου.

Να είσαι πατριώτης σημαίνει να αγαπάς πάνω από όλα το λαό της χώρας σου, τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και μοχθούν καθημερινά γι’ αυτήν, οιοσδήποτε χρώματος και εθνικότητας κι αν είναι.

Να είσαι πατριώτης σημαίνει να αντιλαμβάνεσαι πότε η αγορά οπλικών συστημάτων είναι προς το συμφέρον της αμυντικής θωράκισης της πατρίδας σου και όχι προς τέρψιν των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των μεγάλων δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή.

Να είσαι πατριώτης σημαίνει να βοηθάς την πατρίδα σου να ξεπεράσει τις κρίσεις και τις δύσκολες στιγμές της – βλέπε οικονομική κρίση – και όχι να την εγκαταλείπεις στη μοίρα της ή να της δίνεις μια κλωτσιά να πάει ακόμα πιο κάτω.

Να είσαι πατριώτης σημαίνει να δίνεις πόρους στην υγεία και στην παιδεία και να στηρίζεις τους νέους και όχι να τους αναγκάζεις να φύγουν στο εξωτερικό.

Να είσαι πατριώτης σημαίνει να μην κάνεις τεμενάδες στους κυβερνώντες για να γλύψεις λίγο από το μέλι, αλλά να τους ξεμπροστιάζεις όταν οι πολιτικές τους απειλούν την εθνική κυριαρχία.

Να είσαι πατριώτης σημαίνει να μη συκοφαντείς τους αγώνες και το αίμα που έδωσαν οι κομμουνιστές για την ελευθερία, για ορισμένα ψηφαλάκια ακροδεξιών ψηφοφόρων.

Να είσαι πατριώτης σημαίνει να μη βάζεις μπροστά τη σημαία της χώρας σου για να κρύψεις τις φασιστικές και ναζιστικές σου απόψεις.

Να είσαι πατριώτης σημαίνει ακόμα να παλεύεις για την ευημερία της πατρίδας σου, χωρίς να επιδιώκεις την καταστροφή των γειτονικών χωρών.

Όποιος αντικρίζει τον εαυτό του μέσα στα παραπάνω, τότε ναι, μπορεί να αισθάνεται πατριώτης. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι καλύτερα να αποφεύγει να χρησιμοποιεί τη λέξη πατρίδα για να μην αυτογελοιοποιείται και εκτίθεται, όπως εκεί στη ΝΔ, που όσο περισσότερο προσπαθεί να φορέσει το κεντρώο της «κοστούμι», τόσο πιο πολύ η ακροδεξίλα θα αναδίδεται στην επιφάνεια, διεκδικώντας να συνεχίσει να καθορίζει τις εξελίξεις και να κινεί τα νήματα στην κυβέρνηση και στη γαλάζια πολυκατοικία.

 Παναγιώτης Κολέλης

 

1 σχόλιο:

  1. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2794-tesseris-episimanseis-sxetika-me-tin-ellinogalliki-symfonia Εμφανίστηκε το Ταξικό ναυάγιο Αραβανής να σερβίρει ξανά τις οπορτουνιστικές του παπάτζες που σαπισμένες πλέον βρωμάνε απο μακριά. Ο Καπιταλισμός βρίσκεται στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο σχεδόν παγκόσμια στα πλαίσια της ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις αλληλεξάρτησης και η κάθε αστική τάξη έχει διαφορετική θέση στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα σύμφωνα με το αθάνατο έργο του ΛΕΝΙΝ που ...δεν πάγωσε στο χρόνο.... και αρχές του 1917 εξηγεί στον Γκρόιλιχ γιατί είναι Ιμπεριαλιστική χώρα η ...ΕΛΒΕΤΙΑ... Στην χώρα μας έχουμε Καπιταλισμό απο το 1830https://www.902.gr/eidisi/politiki/235055/1821-i-epanastasi-kai-oi-aparhes-toy-ellinikoy-astikoy-kratoys που πέρασε στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο το 1882https://cognoscoteam.gr/1882-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B7%CF%82-%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2/ Συμμετέχει στις Ιμπεριαλιστικές συμμαχίες για συνεχή αναβάθμιση της θέσεις της. Ανθρακες ο θησαυρός του ταξικού ναυαγίου που προσπαθεί να μας σερβίρει την εγκληματική θεωρία πολιτικών μετώπων και σταδίων που κατέστρεψε το Δ.Κ.Κ και την ΕΣΣΔ και παρέδωσε τον λαό δεμένο στον Καπιταλισμό τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 την στιγμή που ήταν ένοπλος και οδηγήθηκε στην σφαγή. Ο Δολοφόνος στο τόπο του εγκλήματος αλλά δεν τσιμπάμε... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου