Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Η αποφυλάκιση του διαβόητου Πατέλη προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα


Η αποφυλάκιση του διαβόητου Πατέλη, στελέχους της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, μόλις ένα χρόνο από την καταδίκη του σε ποινή κάθειρξης πλέον των 10 ετών, προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Και αυτό, όχι μόνο γιατί ο Πατέλης, επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου Νίκαιας της ναζιστικής οργάνωσης, ήταν συνεργός στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά πρωτίστως γιατί η απόφαση αποφυλάκισης εκδόθηκε μετά την πρωτοφανή εισαγγελική πρόταση ότι "ο δράστης δεν υπάρχει πιθανότητα να τελέσει νέα εγκληματική πράξη διότι το έγκλημά του τελέσθηκε για συγκεκριμένους λόγους ενόψει συγκεκριμένων συνθηκών"!

Η θέση αυτή στην ουσία ακυρώνει το σκεπτικό της καταδικαστικής απόφασης, αφού οι κακουργηματικές πράξεις του Πατέλη δεν διαπράχθηκαν ενόψει "συγκεκριμένων συνθηκών", αλλά στα πλαίσια της διαρκούς εγκληματικής δράσης της ΧΑ και ως απόρροια της απάνθρωπης ναζιστικής ιδεολογίας. Ως εκ τούτου, είναι αυτονόητο ότι και ο συγκεκριμένος καταδικασμένος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι άκρως επικίνδυνος για τέλεση παρόμοιων πράξεων. Το ανησυχητικό είναι ότι η απόφαση αυτή εκδόθηκε μόλις μερικές μέρες μετά την επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνδυασμένα με την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, την εξίσωση από κυρίαρχους κύκλους αυτών των θυτών με τα θύματά τους.

Η απόφαση αυτή είναι νέα "μαχαιριά στην καρδιά" του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, όλων των θυμάτων της φασιστικής - εγκληματικής οργάνωσης. Προκαλεί ειδικά τον λαό του Πειραιά, που ξέρει ότι οι ανατριχιαστικές εντολές της τάξης του "ό,τι κινείται, σφάζεται!" και οι απάνθρωπες δηλητηριώδεις ιδέες του ναζισμού – φασισμού δεν παύουν ποτέ να είναι επικίνδυνες, θρέφονται από το σημερινό σάπιο σύστημα, γι’ αυτό και μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί να τις στείλει στο περιθώριο.

Δήλωσή του για την αποφυλάκιση του Παναγιώτη  Σαπουντζάκη, συνήγορου Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών συνδικαλιστών στη δίκη της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος πρόεδρος με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου