Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Καταγγέλλει δεύτερη προκλητική μήνυση στον πρόεδρό του από κατασκευαστική εταιρεία


Tη μήνυση σε βάρος του πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας από την εταιρεία «Μπακαλάρος Κατασκευαστική ΑΕ» μετά την επίθεση που οργάνωσε στις 6 Μάη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, ενάντια στην απεργιακή φρουρά του Συνδικάτου Οικοδομών και άλλων συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο.

Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία της κατασκευαστικής επιχείρησε επανειλημμένα την ημέρα της απεργίας να εξαναγκάσει τους εργαζομένους της να πιάσουν δουλεία, προσπάθειες που αποτράπηκαν από την παρέμβαση των συνδικαλιστών με αποτέλεσμα να κινηθεί ενάντια στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου με ερπυστριοφόρο όχημα, τραυματίζοντάς τον. Τότε η εργοδοσία, αντιστρέφοντας τα γεγονότα, κατέθεσε μήνυση ενάντιά του, επιχειρώντας να τον παρουσιάσει ως θύτη, με σκοπό την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Αρχές Αυγούστου, τρεις μήνες μετά τα γεγονότα, η εργοδοσία της κατασκευαστικής επανέρχεται με νέα μήνυση ενάντια στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου που κοινοποιήθηκε παραμονές Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τον Α. Βερριώτη, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας, «η νέα μήνυση πέρα από την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, στέλνει μήνυμα στους εργαζόμενους ότι η εργοδοσία δεν παραιτείται από την εντατικοποίηση και τα ελλιπή μέτρα προστασίας που έχει επιβάλει».

Στην ανακοίνωση το Εργατικού Κέντρου τονίζει ότι η εταιρεία «παραβίαζε συστηματικά το ωράριο εργασίας με δουλειά μέχρι να δύσει ο ήλιος καθημερινά, γιατί δεν ήθελε να προσλάβει επιπλέον εργάτες, κρατώντας παράλληλα σε "ομηρία" ολόκληρο το χωριό που τον περίμενε να τελειώσει, ώστε να "ανοίξει η σεζόν" για τα καταστήματα» και καταλήγει ότι η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει.

Τη νέα δίωξη του πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας καταδικάζουν με ανακοίνωση τους το Εργατικό Κέντρο Άρτας και άλλα σωματεία της περιοχής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου