Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Η νέα γενιά έχει ιδανικά, μαθαίνει από την ΛΑΡΚΟ να ζει και να νικά!


Οι στιγμές και οι εικόνες στις περιοχές γύρω από την ΛΑΡΚΟ είναι συγκλονιστικές. Αυτές οι εικόνες “στιγματίζονται” και από το χαμόγελο την συλλογικότητα, την φαντασία και τη μαχητική διάθεση όλων των μαθητών που στέκονται στο πλευρό των γονιών τους και αγωνίζονται για το μέλλον τους. Η αλληλεγγύη που ξεδιπλώνεται από τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και όλο τον λαό της περιοχής για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργατών είναι μια ακαταμάχητη δύναμη.

Οι γονείς τους έμαθαν “το χώμα να κάνουνε ατσάλι”. Οι μαθητές και μαθήτριες, από την παλικαριά, την ενότητα και τον αγώνα τους πως “η νέα γενιά έχει ιδανικά, μαθαίνει από την ΛΑΡΚΟ να ζει και να νικά”!

Όλες αυτές τις μέρες, οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων σε Λάρυμνα, Μαρτίνο, Μαλεσίνα και αλλού φτιάχνουν τα πανό τους, κάνουν πορείες, τραγουδάνε συνθήματα και συζητάνε στα μαθητικά συμβούλια τις πρωτοβουλίες που θα πάρουν. Παιδιά Δημοτικού, ζωγραφίζουν με “αθώα” γράμματα την ομορφιά της ζωής τους και την αναλγησία όλων αυτών που κλείνοντας την ΛΑΡΚΟ θέλουν να τους πετάξουν έξω από τα σπίτια τους, να μαραζώσουν τον τόπο τους.

Όταν λένε πώς “δεν θα το κουνήσουν από τον τόπο τους” πώς “το μέλλον του τόπου μας το φτιάχνουμε εμείς” το κάνουν με περηφάνια για τους γονείς τους, για τους συγγενείς και γνωστούς τους που έχουν “κλείσει” μέσα στην ψυχή τους γιατί έβαλαν τη “σφραγίδα” του αίματος τους στα καμίνια της ΛΑΡΚΟ.

Το κάνουν λέγοντας “εργάτες είμαστε και εμείς” γιατί τόσα χρόνια δίπλα στη σκουριά και το κόκκινο χώμα, έχουν δει και το μεγαλείο της δύναμης των πατεράδων τους που με τα χέρια και τον ιδρώτα τους έχουν “κινήσει” ολόκληρα βουνά.

“Εδώ γεννηθήκαμε, εδώ είναι τα σπίτια μας, εδώ είναι το σχολείο και οι φίλοι μας. Δεν πρόκειται να φύγουμε”. Δίνουν σε όλους μας μαθήματα ζωής. Θα είναι νικητές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου