Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους...


Ξεπερνούν κάθε όριο υποκρισίας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που «θυμήθηκαν» τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και σπεύδουν να εκφράσουν τη στήριξή τους αυτές τις μέρες, που παίζεται η τελευταία «πράξη» του δράματος.

Δυο χρόνια τώρα, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έβαζαν πλάτη στα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ. Απέφυγαν ακόμα και να συναντήσουν αντιπροσωπεία των Σωματείων στο τελευταίο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Εκαναν ότι δεν άκουσαν τίποτα όταν το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, σχεδόν πανομοιότυπη με τις θέσεις που καταθέτουν τα σωματεία, και τις οποίες επίσης κάνουν πως δεν ξέρουν.

Θέλουν να κρύψουν τις διαχρονικές τους ευθύνες για την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, και ότι πάνω στις πολιτικές που εφάρμοσαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ «πάτησε» η κυβέρνηση της ΝΔ για να περπατήσει τους εγκληματικούς της σχεδιασμούς.

Ξεχνούν άραγε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι στις 28/3/2019 ο τότε υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, δεσμευόταν εγγράφως προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, δίνοντας «πάσα» στον Σταϊκούρα, που τον διαδέχτηκε, να λέει ότι «τρία μεγάλα πολιτικά κόμματα τουλάχιστον συμφωνούν με το ποια πρέπει να είναι η λύση»; Ο δε αρμόδιος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης δήλωνε ότι «όλα τα σενάρια για τη ΛΑΡΚΟ είναι ανοιχτά», μπλοκάροντας μάλιστα την υπογραφής νέας ΣΣΕ που είχε συμφωνηθεί από τα Σωματεία και τη διοίκηση της εταιρείας.

Επιπλέον, όταν ψηφιζόταν η τροπολογία για εκποίηση, ο Τσίπρας έβαζε ξανά πλάτη στην κυβέρνηση, χτυπώντας στην ...πλάτη τους εκπροσώπους των εργαζομένων και μιλώντας για «βιώσιμη λύση», απορρίπτοντας στην ουσία το σαφές αίτημά τους «ενάντια στην ιδιωτικοποίηση».

Ούτε «ψύλλος στον κόρφο τους» λοιπόν, τόσο των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ όσο και των κατοίκων στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία, με κάτι τέτοιους «υποστηρικτές». Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ τους ξέρουν πια καλά. Οπως και ξέρουν ότι η πραγματική τους δύναμη βρίσκεται στον αγώνα τους, στην αλληλεγγύη ολόκληρης της εργατικής τάξης, ότι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».

 

1 σχόλιο:

  1. ΚΚΕ Σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ όλα αυτά τα χρόνια

    https://www.902.gr/eidisi/politiki/285607/stathera-sto-pleyro-ton-ergazomenon-tis-larko-ola-ayta-ta-hronia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου