Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Κάλεσμα σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη


ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
 
Πληθαίνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που απευθύνουν κάλεσμα στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνεται στην Αθήνα το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας, καλούν τον λαό της Αττικής να μετατρέψει τη συγκεκριμένη μέρα σε μεγάλο σταθμό αγωνιστικής κλιμάκωσης, διαδηλώνοντας για την προστασία της υγείας, του εισοδήματος και των δικαιωμάτων του, κόντρα στην πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες του για τα κέρδη των λίγων.


Το κάλεσμα συνυπογράφουν μέχρι στιγμής οι εξής συνδικαλιστικές οργανώσεις:

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων, Συνδικάτο Εργαζομένων Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, Συνδικάτο Εργαζομένων στα Τρόφιμα - Ποτά, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής, Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα Αττικής, Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής.

Τη συμμετοχή στην κινητοποίηση αποφάσισε στη Γενική του Συνέλευση το Σωματείο Εργαζομένων σε «Vodafone - 360 Connect» και λοιπές θυγατρικές.

«Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων», ξεκαθαρίζουν τα σωματεία και διεκδικούν:

  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, της 13ης και της 14ης σύνταξης.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.
  • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών
  • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Οχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας. Κατάργηση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
Την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, σε συγκέντρωση το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12 μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου καλούν τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Πωλητών, Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Βόρειας Ελλάδας, Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία Β. Ελλάδας και Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής ν. Θεσσαλονίκης.

Οπως αναφέρουν, «δεν δεχόμαστε να πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε. Ενα στα πέντε νοικοκυριά να ξεπαγιάζει, να μην μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο. Δεν δεχόμαστε να χάνονται άνθρωποι από το κρύο στη μέση της Αριστοτέλους, ανάμεσα σε 5άστερα ξενοδοχεία. Οι φουσκωμένοι και αβάσταχτοι λογαριασμοί του ρεύματος βαραίνουν τις δικές μας πλάτες για τα κέρδη των λίγων.

Δεν δεχόμαστε να πληρώνεται η ανάπτυξή τους με 4 στους 10 στη Θεσσαλονίκη να είναι άνεργοι. Με χιλιάδες νέους ανθρώπους να φυτοζωούν περιμένοντας να πάνε στα κάτεργα της Χαλκιδικής για σεζόν, για να μαζέψουν λεφτά μπας και βγει ο επόμενος χειμώνας.

Δεν θεωρούμε φυσικό επακόλουθο της πανδημίας τους δεκάδες νεκρούς καθημερινά και τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, τον αποκλεισμό ασθενών που έχουν άλλα προβλήματα υγείας από τα νοσοκομεία».

Καλούν τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στην πλειοψηφία του ΕΚΘ, που ανοίγει το στόμα της μόνο για να υπερασπιστεί την ανάπτυξη των μεγαλοεργοδοτών και υπονομεύει κάθε προσπάθεια οργανωμένης δράσης για την υγεία, τη μόρφωση, τη ζωή του λαού. Καλούν σε οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή τους για τα κέρδη των λίγων.

Σύσκεψη στα Γιάννενα

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί σήμερα στις 7 μ.μ. όλους τους αντιπροσώπους και τις διοικήσεις των σωματείων να συμμετάσχουν μαζικά στη σύσκεψη οργάνωσης και κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στην ακρίβεια, για μέτρα προστασίας από την πανδημία και για το λαϊκό εισόδημα.

 

1 σχόλιο:

  1. https://www.imerodromos.gr/athlio-propagandistiko-vinteo-toy-ypoyrgeioy-ygeias-gia-tin-pandimia-aseveia-stoys-nekroys-diastrevlosi-tis-tragikis-pragmatikotitas-apantoyn-oi-ygeionomikoi/ Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες με αριστερές και ...δεξιές... κυβερνήσεις όσες προσπάθειες και να κάνουν οι οπορτουνιστές του ...ημερόδρομου... να το κρύψουν αυτό. Είναι ο καπιταλισμός Ηλίθιοι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου