Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

«Οι λογοτεχνικές φωνές της Θεσσαλονίκης»


ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 «Οι λογοτεχνικές φωνές της Θεσσαλονίκης» είναι ο τίτλος της ημερίδας που διοργανώνει η ΚO Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Κυριακή 27 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της παλιάς Φιλοσοφικής στο ΑΠΘ.

«Επιδιώκουμε να ακολουθήσουμε τα ίχνη της λογοτεχνικής δραστηριότητας της πόλης, μέσα από τις λογοτεχνικές παρέες, τα περιοδικά, τα έργα και τις μελέτες, το βλέμμα στο σήμερα, στην ανάγκη για μια λογοτεχνία "χρήσιμη" στην εποχή μας, που αποκαλύπτει τα "συστατικά στοιχεία" της πραγματικότητας και εξοπλίζει με γνώση και πεποίθηση αυτούς που έχουν συμφέρον να την αλλάξουν.

Δεν ψάχνουμε για "σχολή της Θεσσαλονίκης", για μια ιδιαίτερη λογοτεχνική φυσιογνωμία της πόλης. Προσπαθούμε να αφουγκραστούμε τα ερεθίσματα που έδωσαν ώθηση στη λογοτεχνική πένα, να περπατήσουμε στους δρόμους της έμπνευσης και της πνευματικής δημιουργίας. Η λογοτεχνική παραγωγή της πόλης είναι τόσο πλούσια, αξιόλογη και γεμάτη ποικιλία, που θα ήταν αδύνατο να περιοριστεί στο πλαίσιο μιας ημερίδας. Αξίζει, όμως, να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι στο χτες και το σήμερα της λογοτεχνίας της Θεσσαλονίκης, μέσα από τα παλαιότερα έργα, αλλά και τη σύγχρονη λογοτεχνική παραγωγή».

Στην εκδήλωση θα γίνουν τρεις εισηγητικές ομιλίες και θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από πολλούς σύγχρονους λογοτέχνες της Θεσσαλονίκης.

Εισηγητικά θα μιλήσουν:

  • Σίσσυ Πολυκάρπου, μέλος του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΟ Κ. Μακεδονίας, με θέμα: «Η επίδραση των κοινωνικών συνθηκών στη ζωή και το έργο του λογοτέχνη».
  • Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Κ. Μακεδονίας, με θέμα: «Η Ιστορία της λογοτεχνίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης».
  • Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής της «Σύγχρονης Εποχής», με θέμα: «Η κατάσταση στις εκδόσεις σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου