Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Ο λαός να μην παρασυρθεί σε ψευτοδιλήμματα και να ταχθεί κατά του πολέμου


Η πολεμική σύγκρουση που διεξάγεται στην Ουκρανία έχει απρόβλεπτες συνέπειες, επισήμανε ο Γιώργος Ροΐδης, αντιναύαρχος ΠΝ ε.α., μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3.

Ο πόλεμος ξεκίνησε με την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όμως η εισβολή αυτή δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία καθώς εδώ και χρόνια διεξάγεται ανταγωνισμός ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ με Ρωσία και Κίνα για τις σφαίρες επιρροής, την Ενέργεια και τους δρόμους μεταφοράς της, υπογράμμισε. 

Ο Γ. Ροΐδης σημείωσε πως βρισκόμαστε σε μια περίοδο διεθνούς ανασφάλειας, όπου οι ΗΠΑ επιχειρούν τη διεύρυνση και επανασυσπείρωση του ΝΑΤΟ, ενώ η καπιταλιστική Ρωσία προωθεί τα δικά της σχέδια για να εντάξει στη Ρωσική Ομοσπονδία χώρες που ανήκαν στην πρώην ΕΣΣΔ , όπως είδαμε με την Κριμαία και την αναγνώριση των δύο λεγόμενων Λαϊκών Δημοκρατιών.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, η Γερμανία αυξάνει τα κονδύλια για τους εξοπλισμούς, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ένας ακόμα ισχυρός πόλος είναι η Κίνα, θυμίζοντας ότι πριν την Ουκρανία υπήρχε το θέμα του Καζακστάν.

Σημείωσε πως όλες αυτές οι δυνάμεις επικαλούνται το Διεθνές Δίκαιο, αλλά τα τελευταία χρόνια αυτό που βλέπουμε να εφαρμόζουν είναι το δίκαιο του ισχυρού.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πάρει θέση με τη μία ή την άλλη πλευρά, είναι ένα ψευτοδίλημμα και δεν πρέπει να παρασυρθεί, αλλά να πάρει ξεκάθαρη θέση εναντίον του πολέμου.

 

5 σχόλια:

  1. https://iskra.gr/eimaste-brosta-se-mia-sygkrousi-rosias-nato-gia-tin-oukrania/ Στον 2ο παγκόσμιο Ιμπεριαλιστικό πόλεμο όλες οι Καπιταλιστικές χώρες ενίσχυαν τον Χίτλερ για την καταστροφή του Σοσιαλισμού και της ΕΣΣΔ η οποία με δύο ελιγμούς ένα με κάθε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο τους διέσπασε και νίκησε αναγκάζοντας τους καπιταλιστές να δεχτούν πως έχασαν 7 χώρες στην αν.Ευρώπη που αποσπάστηκαν χάρη στις νίκες του Κόκκινου στρατού. Μετά το 1945 οι καπιταλιστές αναπροσάρμοσαν την τακτική τους στηριζόμενοι αποκλειστικά στην οπορτουνιστική αντεπανάσταση που επικράτησε στην Κ.Δ το 1935 και στην ΕΣΣΔ ΕΠΙΣΗΜΑ την 5η Μάρτη την 1953 με τον ...θάνατο... του ΣΤΑΛΙΝ. Ετσι ανέτρεψαν τον Σοσιαλισμό ότι και να λένε προκειμένου να καλύψουν το εγκληματικό δολοφονικό πρόσωπο του οπορτουνισμού που είναι το καλύτερο εργαλείο τους ακόμα και απο του φασίστες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλάει ο ναύαρχος, μιλάει κι ο... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

    Ε, εδώ "κολλάει" αυτό που λένε: μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι κ@λοι!

    Αν. Κρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τα αρχίδια μας. Τίτλος τιμής τα λόγια σου για κάθε κομμουνιστή

      Διαγραφή
  3. Μην με ρωτάτε για το ΚΚΕ,αυτοι διασκέδαζαν εις βάρος μου( και κατέρριπταν οτι εχω γράψει)

    Παπαρα-τσεγκο όρος για να δόση συνέντευξη

    Τον φόβο μας να εχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου