Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

ΝΑΤΟικός χάρτινος πύργος


Εδώ και χρόνια ακούμε τα ίδια και τα ίδια, για την ανάγκη η Ελλάδα να μπλέκει όλο και πιο βαθιά στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Μπορεί να αλλάζουν αυτοί που τα λένε, μπορεί να αλλάζουνε κυβερνήσεις, μπορεί να αλλάζουν οι καταστάσεις, να κλιμακώνεται ή να αποκλιμακώνεται η ρητορική της τουρκικής κυβέρνησης, ωστόσο πάντα παίζει η ίδια κασέτα: «Πάλι καλά που είμαστε στο ΝΑΤΟ και δεν μας έχει επιτεθεί η Τουρκία». 

Στο όνομα της ανάσχεσης της τουρκικής επιθετικότητας έχουν γίνει τα πάντα:

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο από τον Έβρο ως την Κρήτη. Ποιος δεν θυμάται τον ΥΠΕΘΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να επιχειρηματολογεί με ολίγον «θα αφήσουν στο Βόλο και πέντε δεκάρες οι ΝΑΤΟικοί» μέχρι το ρητορικό ερώτημα που ο ίδιος έθετε: «Τα UAV των ΗΠΑ θα προτιμούσαμε να είναι στη Σμύρνη;» (Δείτε εδώ από το 6:27 έως το 11:30).

Ποιος δεν θυμάται τον νυν ΥΠΕΞ να δηλώνει ότι θέλει να μεγαλώσει το αμερικανικό αποτύπωμα στην Ελλάδα γιατί αυτό στέλνει μήνυμα και στους γείτονες; Μέσα του Πολεμικού Ναυτικού περιπολούν όπου Γης για να φανεί ότι η χώρα είναι το καλό παιδί. Τμήματα και οπλικά συστήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, χρήσιμα για την προστασία των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, στέλνονται από τη Μοζαμβίκη ως τη Βουλγαρία και από το Αφγανιστάν στη Σαουδική Αραβία για να εκπληρώσει η χώρα «τις συμμαχικές υποχρεώσεις». Έχουν προηγηθεί πολλά επεισόδια που αποδεικνύουν ότι η εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς κάθε άλλο παρά διασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Ωστόσο, η πρόσφατη δήλωση του ΥΠΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου πως «δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ» είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητική και αποκαλυπτική! Αποτελεί κυνική ομολογία ότι ο στόχος της συνοχής της Νοτιοανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ προκειμένου να εξασφαλιστεί η αντιμετώπιση της Ρωσίας και της Κίνας προϋποθέτει νέο γύρο παζαριών με μεγάλους κινδύνους για τον λαό μας και τους λαούς της περιοχής και μεγάλους κερδισμένους τους μεγάλους ομίλους της Ελλάδας, της Τουρκίας και άλλων χωρών... Τόση ασφάλεια παρέχει το ΝΑΤΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου