Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Το μαύρο άσπρο... στη Σούδα του Βορρά


Το μαύρο άσπρο
...

Ομοβροντία δημοσιευμάτων - «καρμπόν» παρουσιάζουν την Αλεξανδρούπολη σαν μια «όαση» ανάπτυξης, εξαιτίας της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας, που άνοιξε τον δρόμο για την εγκατάσταση μόνιμης δύναμης ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην πόλη.

Πολιτικοί παράγοντες και αστικά ΜΜΕ υπόσχονται ...ποταμούς χρήματος από επενδύσεις σε μεγάλα ενεργειακά πρότζεκτ, αλλά και για τις ανάγκες διαβίωσης και αναψυχής των ΝΑΤΟικών που θα καταλύσουν στην πόλη. Ολα αυτά σαν προκάλυμμα, για να καταπιεί ο λαός αμάσητη τη μετατροπή της πόλης σε πολεμικό προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ, την ώρα μάλιστα που συζητιέται η ενίσχυση της μόνιμης στρατιωτικής δύναμης των Αμερικανών στην περιοχή, αλλά και η κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων μέσα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Το «Ελντοράντο» όμως που περιγράφουν, δεν αφορά τους βιοπαλαιστές της περιοχής, αλλά τα μονοπώλια της Ενέργειας και των μεταφορών. Ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει πανάκριβα την Ενέργεια, τα σιδηροδρομικά και οδικά δίκτυα που φτιάχνονται για να εξυπηρετούνται στρατιωτικές και εμπορικές ανάγκες, ενώ μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε στόχο των ανταγωνιστικών ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων, όσο οξύνεται η αντιπαράθεση ΝΑΤΟ - Ρωσίας.

... στη Σούδα του Βορρά

Το «καλώς ήρθε το δολάριο» γίνεται προσπάθεια να αγκαλιάσει και τους μικροεπαγγελματίες της περιοχής, στους οποίους καλλιεργούν προσδοκίες ότι θα τονώσουν τους τζίρους τους από τη μόνιμη ή περιοδική παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην περιοχή, φέρνοντας μάλιστα και το παράδειγμα των Χανίων και της Σούδας. Μια τέτοια σύγκριση, όμως, μάλλον το εντελώς αντίθετο επιβεβαιώνει και όχι τα δήθεν «οφέλη» από την παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών. Για παράδειγμα, οι τσαμπουκάδες και τα νταηλίκια είναι συχνό φαινόμενο στα Χανιά, με πρωταγωνιστές ΝΑΤΟικούς στρατιωτικούς, ενώ μόλις πριν από λίγους μήνες καταγράφηκε μέχρι και παρενόχληση μιας νεαρής μαθήτριας από μεθυσμένο Αμερικανό, πλήρωμα αεροπλανοφόρου που «ξεκουραζόταν» στην πόλη, ο οποίος μπούκαρε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε με τους γονείς της. Μπροστά στους κινδύνους που διατρέχει ο λαός και η νεολαία από τη ΝΑΤΟποίηση του λιμανιού και της πόλης, κανείς δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια «για μια χούφτα δολάρια» που του υπόσχονται κυβέρνηση, αστικά κόμματα και Τοπική Διοίκηση. Οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί δεν έχουν καμιά θέση στην Αλεξανδρούπολη και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να εκπέμψει με τον αγώνα του ο λαός της πόλης.


 Συνθήματα ενάντια στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς

Συνθήματα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο αλλά και το μήνυμα «NATO Killers Go Home» έγραψαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αλεξανδρούπολη, κοντά στο λιμάνι της πόλης και τα στρατόπεδα που φιλοξενούν τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς φονιάδες.

Η εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο στην Ουκρανία συνεχώς αναβαθμίζεται στην Αλεξανδρούπολη, καθώς σημειώνεται «συνωστισμός» ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών δυνάμεων και εξοπλισμού, που μέσω του λιμανιού, του αεροδρομίου και των άλλων υποδομών της περιοχής διεκπεραιώνεται στη συνοριογραμμή του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.


Τα ΝΑΤΟϊκά μεταγωγικά θα φτάνουν ανά 10ήμερο στο ακριτικό λιμάνι μέχρι το Σεπτέμβρη, στην μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, και επόμενο είναι το γιγάντιο οχηματαγωγό «ARC Endurance» που αναμένεται να δέσει στο ακριτικό λιμάνι τα ξημερώματα της ερχόμενης Τρίτης, στις 28 Ιούνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου