Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Το αγέννητο τσίπουρο

 
Με αφορμή τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου.
 

 Το κήρυγμα που θα γίνει την Κυριακή με εντολή της ιερατείου σε όλους του ναούς κατά των αμβλώσεων, ο Μητροπολίτης (που ουσιαστικά έχει το ελεύθερο της Ιεράς Συνόδου) υποστήριξε προκλητικά ότι η Ιερά Σύνοδος «αφουγκράζεται την κοινωνία», πως η άμβλωση είναι έγκλημα.


 
Κήρυγμα σε όλους τους ναούς της χώρας κατά των αμβλώσεων

Εγκύκλιος «Περί της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων» θα διαβαστεί στις Εκκλησίες στις 8 Σεπτέμβρη, κατά την «εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου» σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά από απόφασή της.

Η ανακοίνωση έρχεται σε μια περίοδο που το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, μετά και την απαράδεκτη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, η οποία ανατρέπει τη συνταγματική απόφαση «Roe εναντίον Wade» που κατοχύρωνε το δικαίωμα στην άμβλωση σε εθνικό ομοσπονδιακό επίπεδο. Αντίστοιχα, αξιοποιείται στα πλαίσια των ενδοαστικών αντιπαραθέσεων στην Ιταλία, προβάλλοντας τις αντιδραστικές δηλώσεις της επικεφαλής του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», της Τζ. Μελόνι, που χαρακτήρισε τις αμβλώσεις «ήττα».

Τέτοιες σκοταδιστικές, οπισθοδρομικές φωνές και απόψεις σε βάρος του αδιαπραγμάτευτου δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση αναπτύσσονται στο έδαφος της σύγχρονης αντιδραστικοποίησης της εκμεταλλευτικής κοινωνίας, στην οποία τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών στην αναπαραγωγική υγεία θυσιάζονται για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ασπίδα προστασίας στο σκοταδισμό είναι να δυναμώσει το μέτωπο απέναντι στις σάπιες "αξίες"

2 σχόλια:

  1. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ - ΧΥΔΑΙΟΣ - ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΗΣ - ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΜΕ 11 ΓΡΑΜΜΑΤΑ !!!
    Βγήκε μέσα από το σκοτάδι του για να κάνει …κήρυγμα! Για να ξεστομίσει μια επικίνδυνη χυδαιότητα. Για να δώσει «άλλοθι» σε όλους τους βιαστές. Αυτός ο φερόμενος ως άνθρωπος της εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Δωδώνης ''Χ ρ υ σ ό σ τ ο μ ο ς''

    patrinaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Προσοχή, μην το δείτε αν έχετε υψηλή πίεση.
      Δεν επιτρέπετε να φτύνετε...γιατί θα λερώσετε την οθόνη σας.

      https://youtu.be/HRpdR9Mzwv0

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου