Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ: Δεν αναγνωρίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα στα νησιά μας


Με το σημερινό άρθρο θα ήθελα να τονίσω ορισμένες πλευρές που σχετίζονται με τον τίτλο του. Φυσικά, το όλο θέμα έχει εξηγηθεί επανειλημμένως από το ΚΚΕ, ακόμη και με ειδικό άρθρο στο περιοδικό «Κομμουνιστική Επιθεώρηση», τεύχος 4 - 5, Ιούλης - Σεπτέμβρης 2020.

Το θέμα παραμένει επίκαιρο καθώς οι έντονα προκλητικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας είναι μόνιμες, με ευρωΝΑΤΟικές πλάτες, διατηρώντας έτσι ψηλά το θερμόμετρο ανάμεσα στην ελληνική και στην τουρκική αστική τάξη. Παράλληλα, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με επικίνδυνες εξελίξεις και ελληνική συμμετοχή.

Ολοι παρακολουθήσαμε πρόσφατα την αποκαλυπτική ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν αυτά τα νησιά (τα ελληνικά) ανήκουν στην Ελλάδα ή στην Τουρκία, απέφυγε να απαντήσει, αποκαλύπτοντας πώς αντιλαμβάνονται οι ΗΠΑ τα κυριαρχικά δικαιώματα, ακόμα και την κυριαρχία της Ελλάδας.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Αλλά, σχετικά με αυτό, μπορείτε να μας πείτε αν αυτά τα νησιά ανήκουν στην Ελλάδα ή την Τουρκία;

Απάντηση Νεντ Πράις: Ξαναλέω, ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ να λύσουν όποιες διαφωνίες μπορεί να έχουν, διπλωματικά. Θεωρούμε...

Ερώτηση δημοσιογράφου: Αλλά ποια είναι η θέση των ΗΠΑ γι' αυτό το ζήτημα;

Απάντηση Νεντ Πράις: Θεωρούμε ότι πρέπει να μείνουμε επικεντρωμένοι σε αυτό που αποτελεί συλλογική απειλή για όλους μας, και αυτή είναι η επίθεση της Ρωσίας.

Την ίδια περίοδο επίσης ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζ. Τσούνις, παρέθεσε δείπνο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, στην πρεσβεία (27/9). Σύμφωνα με τις «φειδωλές» διαρροές της Κουμουνδούρου, κατά τη διάρκειά του συζήτησαν για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τα Ελληνοτουρκικά, το Ουκρανικό και τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ενόψει και της πιθανής συνάντησης στην Πράγα, υπενθυμίζεται ότι και πριν από την προηγούμενη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν που έγινε στον Βόσπορο, είχε προηγηθεί πάλι συνάντηση Τσίπρα - Πάιατ.

Επίσης, η ΕΕ στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης έχει τονίσει πολλές φορές ότι ζητήματα που σχετίζονται με την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων και την εκμετάλλευση των πόρων τους μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων, με καλή πίστη, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ μαζί με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ όταν αναφέρονται στην προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά εργαλεία χειραγώγησης των λαών και δικαιολόγησης των σχεδιασμών τους. Οι λαοί δεν μπορούν να ξεχάσουν τα εγκλήματα των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, που καταπάτησαν την κυριαρχία της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Συρίας και της Λιβύης, δολοφόνησαν τους λαούς.

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση

Σε τροχιά ολέθριας κλιμάκωσης «χωρίς επιστροφή» βρίσκεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τα δύο στρατόπεδα να δηλώνουν αποφασισμένα να πετύχουν τους στόχους τους με όλα τα μέσα.

Μετά το διάγγελμα του Ρώσου Προέδρου για μερική επιστράτευση, δημοψηφίσματα για προσάρτηση εδαφών και απειλές για πόλεμο «με όλα τα στρατιωτικά μέσα που διαθέτει η Ρωσία», περιλαμβανομένων των πυρηνικών, τα κράτη του ευρωατλαντικού μπλοκ διαμηνύουν ότι η ήδη τεράστια στρατιωτική, πολιτική και οικονομική στήριξη στο Κίεβο θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί «μέχρι τον θρίαμβο της Ουκρανίας».

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη σύμφωνη γνώμη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, τα έχει δώσει όλα: Στρατιωτικές βάσεις σε όλη τη χώρα, εδάφη και θάλασσες, πολεμικό υλικό, ακόμα και στρατιωτικές δυνάμεις. Οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές και πολεμικές ασκήσεις εκτός συνόρων, σε χώρες στα Βαλκάνια, στη Μαύρη Θάλασσα, στον Περσικό Κόλπο κ.α. Η κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει «Patriot» στη Σαουδική Αραβία, δυνάμεις στο Μάλι. Συνεργάζεται με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ. Διαθέτει τη Σούδα και πολλές άλλες βάσεις στις ΗΠΑ, ώστε από εκεί πλοία, αεροσκάφη και στρατεύματα να συμμετέχουν στην περικύκλωση της Ρωσίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, ψήφισε την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις που είναι αόριστης διάρκειας και αναβαθμίζει τις αμερικανοΝΑΤΟικές υποδομές στη Σούδα, ενώ έχει επεκταθεί περιλαμβάνοντας την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, το Στεφανοβίκειο κ.ά.

Στις μέρες μας είναι πολύ ανησυχητικές οι συζητήσεις για την πιθανή μεταφορά πυρηνικών όπλων στην Ελλάδα. Εκτός από τις ήδη υπαρκτές εγκαταστάσεις αποθήκευσής τους στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Αραξο, ως νέα υποψήφια για «υποδοχή» τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ονοματίζεται και η Αλεξανδρούπολη.

Με την πολιτική αυτή η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο επιθέσεων σε ενδεχόμενη, αλλά πιθανή, εξάπλωση της πολεμικής σύγκρουσης. Ηδη στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης, ο γγ του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε σε πόλεμο «πλήρους κλίμακας μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ» με «βάσανα, ζημιές, θάνατο, καταστροφή»!

Σε αυτό το σημείο φθάσαμε 30 χρόνια μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού και την αντεπανάσταση! Τα μεγάλα λόγια για τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ασφάλεια κατέρρευσαν πραγματικά σαν χάρτινος πύργος...

Στην κορυφή των πολεμικών εξοπλισμών

Για να «πετύχει» όλα αυτά τα ΝΑΤΟικά της κατορθώματα η κυβέρνηση συνεχίζει να δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, ξεπερνώντας κατά πολύ το 2% του ΑΕΠ. Δαπάνες που φυσικά ενισχύουν την επιθετική ικανότητα του ΝΑΤΟ και όχι την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας.

Από την άλλη πλευρά, ενώ η χώρα ξοδεύει δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, οι φαντάροι υποχρεώνονται να αγοράσουν από την τσέπη τους είδη που έπρεπε να παρέχει η υπηρεσία. Επίσης επιβαρύνονται με τεράστιο κόστος για μετακινήσεις στις άδειες, ενώ πολλοί που είναι «εξοδούχοι» δεν βγαίνουν ούτε για μια βόλτα, αφού το μηνιάτικο του φαντάρου δεν φτάνει παρά για 2 σουβλάκια ή 3 καφέδες. Η λαϊκή οικογένεια τελικά επιβαρύνεται εκτός όλων των άλλων και με το κόστος της θητείας των παιδιών της. Ενα κόστος που θα έπρεπε να καλύπτεται πλήρως από το κράτος.

Ακόμα όμως η κυβέρνηση έχει δείξει ένα άλλο πρόσωπο και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από αυτό με το οποίο τους προσέγγισε προεκλογικά. Σήμερα δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο και προς τους μόνιμους και τους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων φορτώνοντάς τους, όπως σε όλο τον ελληνικό λαό, το κόστος των εξοπλισμών. Τα στελέχη ακόμη περιμένουν την αποζημίωση της νυκτερινής τους εργασίας, που ο νόμος προβλέπει. Αλλα από αυτά είναι στο περίμενε για τη μισθολογική τους αποκατάσταση και άλλα για το επίδομα παραμεθορίου. Επίσης, δεν δικαιούνται αποζημίωση για την νυκτερινή τους εργασία, ενώ δεν αποζημιώνονται για την υπερωριακή τους εργασία και την εργασία τους τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Οι απόστρατοι ενδεικτικά υφίστανται ακόμα και παράνομες κρατήσεις, ενώ όπως σε όλους τους συνταξιούχους οι συντάξεις τους έχουν πετσοκοφτεί, χρόνια δε τώρα στερούνται τη 13η και 14η σύνταξη.

Το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση πρωτοστάτησε στην αποστολή πολεμικού υλικού στο πεδίο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, αδυνατίζοντας ακόμα και την άμυνα νησιών του Βόρειου Αιγαίου. Ηδη πιο πρόσφατα υπήρξαν δημοσιεύματα για απόσυρση επιπλέον οχημάτων μάχης και από δεύτερο και τρίτο νησί.

Μάλιστα - όπως γράφτηκε - μέσω της Νούλαντ έφθασε στην κυβέρνηση η απαίτηση της Τουρκίας να αποσυρθούν οι αντιπλοϊκοί πύραυλοι από τη Σκύρο. Επομένως αναρωτιόμαστε, μήπως περιλαμβάνονται κι αυτοί οι πύραυλοι στην παρτίδα που φεύγει για Ουκρανία; Και φυσικά όλοι αυτοί οι εξοπλισμοί δεν είναι «άχρηστο» στρατιωτικό υλικό ούτε προέρχονται από τα «αποθέματα» του ελληνικού στρατού, όπως προσπάθησε να τα παρουσιάσει η κυβέρνηση!

Σε αυτές τις συνθήκες που η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας μεγαλώνει, που τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών έρχονται και επανέρχονται από την πλευρά της Τουρκίας, βρήκε η κυβέρνηση της ΝΔ να αποσύρει πολύτιμο εξοπλισμό, στέλνοντάς τον στην Ουκρανία!

Δεν ξεχνάμε επίσης ότι έχει αποφασιστεί η αποστολή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, παιδιών του ελληνικού λαού, στην «Ομάδα Μάχης» του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία, με μέτωπο προς τη Ρωσία!

Μέσα σε όλη την εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και δραστηριότητες, ξεχώρισε πρόσφατα η διεξαγωγή (20 - 22 Σεπτέμβρη 2022) του Συνεδρίου διοικητών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του NATO, το οποίο διοργανώθηκε από τη νεότευκτη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με το NATO. Στο Συνέδριο συμμετείχε το σύνολο των διοικητών Ειδικών Δυνάμεων - Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ-ΔΕΕ) της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ. Είναι επίσης αξιοσημείωτο γεγονός η ίδρυση «κόμβου πληροφοριών» της ΔΕΠ, προσθέτοντας άλλη μια υπηρεσία του είδους αυτού στο υπόλοιπο πολυπλόκαμο δίκτυο παρακολουθήσεων και υποκλοπών του αστικού κράτους. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος «κόμβος» φέρει ΝΑΤΟικό τίτλο (G.S.I.F.C). Επομένως η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί συμμετέχει ενεργά και σε διάφορα επίπεδα στις πολεμικές προετοιμασίες της λυκοσυμμαχίας, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με τη Ρωσία.

Από την κυβέρνηση λένε πως έτσι «πολεμάνε τον αναθεωρητισμό». Μόνο που οι μεγαλύτεροι «αναθεωρητές» είναι οι σύμμαχοί τους το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που με την... «κορδέλα» του πολέμου μετρούν και χαράζουν σύνορα, διαλύουν χώρες. Την ίδια «κορδέλα» κρατάει και η Ρωσία στην Ουκρανία.

Μας είπε η κυβέρνηση, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων, ότι «η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο μας θωρακίζει απέναντι στις απειλές, στις αμφισβητήσεις της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας». Τη βλέπουμε αυτήν τη «θωράκιση», όταν πετάνε τα τουρκικά αεροσκάφη πάνω από νησιά στο Αιγαίο, ακόμα και πάνω από την Αλεξανδρούπολη. Τη διαβάζουμε και την ακούμε στις ολοένα και πιο προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν και των υπουργών του. Για να μη μιλήσουμε για τις δηλώσεις των Ευρωπαίων και των Αμερικανών συμμάχων τους, που όλοι μαζί με ένα στόμα, μια φωνή λένε «βρείτε τα» γιατί στόχος τους είναι να μην απειληθεί η ευρωατλαντική συνοχή απέναντι στον «αναθεωρητισμό» της Ρωσίας. Λένε «βρείτε τα» αυτοί που κάνουν πλάτες απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, στην Ανατ. Μεσόγειο και την Κύπρο. Αλλωστε, είναι οι ίδιοι αυτοί που δεν αναγνωρίζουν κυριαρχικά δικαιώματα και σύνορα αλλά μόνο «ΝΑΤΟικό έδαφος», «ΝΑΤΟικές θάλασσες» και τώρα σπρώχνουν σε επικίνδυνες διευθετήσεις - συμβιβασμούς στο Αιγαίο και αλλού.

Το ΚΚΕ, εδώ και πολύ καιρό, προειδοποιούσε τον ελληνικό λαό για τους κινδύνους που εγκυμονούν, σε αντίθεση με τις εκάστοτε κυβερνήσεις που φρόντιζαν να τον εφησυχάζουν.

Η καλλιέργεια απατηλών προσδοκιών ότι ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για την άμυνα της χώρας, είναι ανάγκη να απορριφθεί από τον λαό, καθώς πρόκειται για ένα ακόμη ψέμα των ελληνικών κυβερνήσεων. Πρόκειται για ένα αφήγημα που συντρίφτηκε από την πραγματικότητα.

Η μόνη εγγύηση για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, των νησιών μας, της χώρας μας, από τις απειλές της αστικής τάξης της γείτονος χώρας είναι ο αγώνας του λαού, των φαντάρων, των αξιωματικών. Ενας αγώνας που ταυτόχρονα είναι ενάντια στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όποια και να είναι αυτά.

Επίσης, λαός - φαντάροι - υπαξιωματικοί - αξιωματικοί πρέπει να πουν ένα ηχηρό ΟΧΙ στη συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό που γίνεται στην Ουκρανία μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας.

Το συμφέρον του ελληνικού λαού είναι στον αγώνα για:

- Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να στείλει προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία ή οπουδήποτε αλλού εκτός συνόρων. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

- Να ακυρωθεί η κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις.

Ο ίδιος ο λαός, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, επιβάλλεται να φρενάρει τις αστικές κυβερνήσεις ώστε να μην προχωρήσουν σε κινήσεις που, εκτός των άλλων, αποδυναμώνουν την άμυνα των νησιών! Η παραχώρηση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία δεν εξυπηρετεί κανένα λαϊκό συμφέρον ούτε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Τελικά ακόμα και στην ώρα που η χώρα μπορεί να εμπλακεί σε πόλεμο, ο λαός, κάθε φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός, δεν πρέπει να δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην όποια αστική κυβέρνηση. ΓΙΑΤΙ: Ολοι τους ζητωκραυγάζουν υπέρ του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Τελικά δεν υπάρχει αμφιβολία, και για την άμυνα της χώρας ισχύει: «Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό!»


Ο Μαρκόνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου