Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

«Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός»


Τα συνθήματα αλληλεγγύης συνεχίζουν να ακούγονται δυνατά στου Ζωγράφου, έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού, εκεί που τα χαράματα δικαστικός επιμελητής και αστυνομία, έσπασαν την πόρτα για να της κάνουν έξωση.

«Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός», «Ούτε στην Αβύδου, ούτε πουθενά, τσακίστε τα κοράκια σε κάθε γειτονιά» και «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» φωνάζουν οι διαδηλωτές εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη τους.

Κάτω άλλωστε από την πίεση της κινητοποίησης, αποχώρησε νωρίτερα ο δικαστικός επιμελητής, συνοδεία των αστυνομικών δυνάμεων.

Η Ιωάννα Κολοβού, η χαμηλοσυνταξιούχος που της πήραν το σπίτι, ευχαρίστησε τους διαδηλωτές που βρίσκονται στο πλευρό της, σημειώνοντας ότι η αλληλεγγύη είναι ο δρόμος και αυτός θα είναι πάντα. Αμέσως μετά πήρε τη θέση της στη διαδήλωση, πίσω από το πανό των σωματείων και των φορέων. 

«Ψάχνουμε να βρούμε πού στεγάζεται η εταιρεία που πήρε το σπίτι της κα. Ιωάννας και δεν βρίσκουμε», σημείωσε ο Γιάννης Αναγνώστου, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. «Φαίνεται ότι είναι μια εταιρεία φάντασμα», κατήγγειλ,ε καθώς στη Φιλαδέλφεια που φαίνεται ότι υπάρχει έδρα είναι κενά τα κουδούνια.

«Η λύση είναι μονό ο δικός μας αγώνας, η οργανωμένη πάλη μαζί με τα Σωματεία», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «η κα. Ιωάννα θα κοιμηθεί στο σπίτι της και σήμερα και αύριο και μεθαύριο και όσο χρειάζεται». 

Εταιρεία που διαχειρίζεται ακίνητα, αγόρασε το σπίτι από την τράπεζα, η οποία το είχε βγάλει σε πλειστηριασμό για ένα χρέος 15.000 ευρώ σε κάρτες. 

Η μαζική συγκέντρωση συνεχίζεται με χαιρετισμούς από εργατικά Σωματεία, μαζικούς φορείς, συνταξιουχικά Σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, της ΟΓΕ.

 Ντροπή πετάνε στον δρόμο χαμηλοσυνταξιούχο!

7 σχόλια:

  1. Κινητοποίηση στην εταιρεία διαχείρισης «κόκκινων» δανείων «do Value» διοργανώνει το ΠΑΜΕ αύριο Τρίτη 22 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στον ηλεκτρικό σταθμό της Καλλιθέας και καλεί σε μαζική συμμετοχή σωματεία εργαζομένων και επαγγελματιών, καθώς και φορείς των γειτονιών της Αθήνας.
    https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/312723/kinitopoiisi-ayrio-sta-grafeia-tis-etaireias-poy-katashei-spiti-tis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλη πορεία προς την κεντρική πλατεία Ζωγράφου πραγματοποιούν αυτή την ώρα σωματεία και φορείς που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα έξω από το σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού, για να καταγγείλουν την έξωσή της από τα κοράκια. Με την πορεία τους μεταφέρουν το μήνυμα της αλληλεγγύης και του αγώνα. 

    Μαζική πορεία στους δρόμους του #Ζωγραφου

    Να ακουστεί σε όλη την γειτονιά

    ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ
    ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!✊ pic.twitter.com/M7u6Iz6mby
    — Π.Α.ΜΕ (@PAMEhellas) November 21, 2022

    «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός» και «Ούτε στην Αβύδου, ούτε πουθενά, τσακίστε τα κοράκια σε κάθε γειτονιά» τα συνθήματα που δονούν τους δρόμους της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέρα θριάμβου
    ***
    Πριν από μερικές εβδομάδες, τον Οκτώβριο, ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα για τη διαρροή της κατάθεσης του παιδιού που έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας, στον Κολωνό.
    Πριν λίγα 24ωρα, ο εισαγγελέας διέταξε αντίστοιχη έρευνα για τη διαρροή της κατάθεσης του παιδιού από την «Κιβωτό του Κόσμου».
    Σήμερα, δημοσιεύεται ολόκληρη.
    Την ίδια ακριβώς μέρα, οι μπάτσοι έσπαγαν την πόρτα μιας συνταξιούχου και την πετούσαν έξω από το σπίτι της.
    Τεκμαίρεται λοιπόν, ότι οι εισαγγελικές αρχές λειτουργούν υποδειγματικά ότσν πρόκειται να ξεσπιτώσουν κόσμο, χωλαίνοντας μόνο όταν πρόκειται να προστατεύσουν παιδιά από το κρέμασμα στα μανταλάκια.
    Με αυτον τον θριαμβευτικό, άκρως συμβολικό, για το αξιακό σύστημα του κόσμου των αφεντικών, τρόπο, οι εντολές του εισαγγελέα για τις τρύπιες δικογραφίες, πήγαν εκεί που βρίσκονται και οι έρευνες για τις διαρροές, μαζί με την μυθολογία της δεοντολογίας, των θεσμών, της νομιμότητας, της προστασίας της πρώτης κατοικίας, του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην στέγη και της υποχρέωσης του κράτους να την εξασφαλίζει, του κράτους δικαίου και της αγίας αστικής δημοκρατίας:
    Στο νοσηρό τσίρκο του προπαγανδιστικού ξεχαρμιανιάσματος του καπιταλισμού, πάνω στα μυαλά και τις ζωές της μισθωτής σκλαβιάς.
    Γρηγόρης Τραγγανίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. <> !!! Εμεις ολοι μεγαλωσαμε και γαλουχηθηκαμε μεσα στο καπιταλιστικο αστικο συστημα , με το <>!!!! Αυτο μαθαμε αυτο ξεραμε αυτο μας διδαξανε στα σχολεια στις εκκλησιες στο στρατο , οι αστοι πολιτικοι τα κομματα τους κλπ κλπ !!!! Και ξαφνικα τι βλεπουμε να συμβαινει στη ζωη ? Το αντιστροφως αναλογο !!!!!!!!!! Δηλαδη , οι του συστηματος ( τραπεζες και φαντς ) να κανουν επιδρομη ακομα και την νυχτα προκειμενου να αρπαξουν τα σπιτια του λαου , και οι κομμουνιστες να τρεχουν πρωτοι απ' ολους να υπερασπιστουν τους αδυναμους ανθρωπους προκειμενου να μη χασουν τα σπιτια τους !!!! Αρχιζω να υποψιαζομαι οτι κατι δεν μας τα εμαθαν σωστα , καπου εκαναν κατι ...λαθος !!!!! Αραγε ποσοι ανθρωποι του λαου εχουν αρχισει να καταλαβαινουν τον βρωμικο ρολλο καποιων κομματων σαν τους ροζε << ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑιους >> ???? Η αληθεια ειναι οτι η ΝΔ και ολη η αλλη μαυριλα του πολιτικου συστηματος μας , ποτε δεν εκρυψαν ( ουσιαστικα ) το τι πρεσβευουν .....

    Δημόφιλος Θεσπιεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατι ''αγανακτει'' με την υποθεση της κατασχεσης της πρωτης κατοικιας της δημοσιογραφου ?
    Σε νομους του ΣΥΡΥΖΑ ''πατανε'' οι τραπεζες και τα διαφορα διαολοφαντς εκδηλωνοντας ετσι ολη την απανθρωπια του κωλοσυστηματος !!!!
    Προς τι τα κροκοδειλια δακρυα ... Φαρισαιοι υποκριτες ????
    Δημόφιλος Θεσπιεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από maria Karapiperi
    Τι σημαίνει χυδαιότητα μαμά;
    Χυδαιότητα παιδί μου σημαίνει να πηγαίνουν η Όλγα Γεροβασίλη και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού που την πέταξαν, σπάζοντας την πόρτα, έξω από το σπίτι της, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας και ψήφισαν ιδιώνυμο αδίκημα την αντίσταση στους πλειστηριασμούς.
    Αυτό σημαίνει ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ και είναι συνώνυμο της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΥΡΤΙΑΣ.
    ΝΤΡΟΠΗ σας ξεφτίλες πήγατε να χύσετε κροκοδείλια δάκρυα, για να μαζέψετε ψηφαλάκια ενώ παραδώσατε τα λαϊκά σπίτια στα αρπακτικά σαν τον Πέτσα, μαζί με τη ΝΔ.
    ΦΤΟΥ σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβάζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ,πρώτο τραπέζι πίστα στις διαμαρτυρίες και στις εκδηλώσεις συμπαράστασης έξω από το σπίτι στου Ζωγράφου. Αυτό μου θύμισε την παροιμία,''να σε κάψω Γιάννη,να σ' αλείψω μέλι''. Δεν είναι απλά πολιτικό θράσος,δεν είναι εμπαιγμός ούτε λαϊκισμός. Είναι θλιβερή πολιτική υποκρισία,που υποκρύπτει ιδιοτελείς σκοπούς.

    Για όσους δεν θυμούνται η κάνουν ότι δεν θυμούνται
    Πολιτικοι καρναβάλοι
    ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
    «Ιδιώνυμο» αδίκημα ο αγώνας για την προστασία της λαϊκής κατοικίας!

    Χείρα βοηθείας από ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι για να «περάσει» το έκτρωμα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9647294

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου