Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Νέα δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές


Νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός τεράστιου συστήματος φακελώματος και χαφιεδισμού από το οποίο κανείς δεν εξαιρείται και το οποίο «ανθεί» μέσα στο αποκρουστικό θεσμικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει ΕΕ και κυβερνήσεις, φέρνουν στην επιφάνεια δημοσιεύματα των εφημερίδων «Documento» και «Βήμα της Κυριακής».

Το μεν «Documento» δημοσιεύει νέα λίστα με πολιτικά πρόσωπα, υπουργούς, στελέχη της κυβέρνησης, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους που φέρεται να παρακολουθούνταν μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, ενώ η εφημερίδα «Το Βήμα» επιβεβαιώνει την ύπαρξη μαζικών παρακολουθήσεων μέσω του εν λόγω λογισμικού, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται υπουργοί της κυβέρνησης όπως ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας.

Στελέχη της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με παρεμβάσεις τους μετά τα νέα δημοσιεύματα συνεχίζουν τον αποπροσανατολιστικό «καβγά», μακριά από την ουσία του θέματος, οι ρίζες του οποίου βρίσκονται βαθιά μέσα στο σάπιο σύστημα, καθώς πέρα από το ξεκαθάρισμα επιχειρηματικών και πολιτικών λογαριασμών, αυτό που αναδεικνύεται είναι ένα πλέγμα μηχανισμών που λειτουργούν με τελικό στόχο της θωράκιση της δικτατορίας του κεφαλαίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Βήματος», το Predator ενεργοποιήθηκε αρχικά σε εγκαταστάσεις της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή, με αναφερόμενη ενημέρωση του πρώην γραμματέα πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι είχαν προηγηθεί συναντήσεις του ισραηλινού «εκπροσώπου» του λογισμικού Σαχάκ Αβνί από το 2020 με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, Π. Κοντολέοντα και τον επιχειρηματία Γ. Λαβράνο.

Σύμφωνα πάντα με το «Βήμα», μετά την αρχική ανεπιτυχή παρακολούθηση αλλοδαπού «για λόγους εθνικής ασφαλείας», «οι στόχοι του Predator άρχισαν να αυξάνονται αλματωδώς (...) και επεκτάθηκαν, με κύριο ενδιαφέρον για υπουργούς της ΝΔ αλλά και επιχειρηματίες», μετά από έναν «κύκλο συνεννοήσεων για τη χρήση του παράνομου λογισμικού και εκτός ζητημάτων εθνικής ασφαλείας. Με ενδιαφέρον κυρίως σε υπουργούς της ΝΔ που δεν φαίνεται να είχαν καλές σχέσεις με το εν λόγω "παράκεντρο"», με «πολλά από τα δεδομένα των παρακολουθήσεων να φτάνουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς αρκετοί να γνωρίζουν πώς παράγεται αυτή η ειδική πληροφόρηση κυρίως από το εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης».

Στους υπουργούς που παρακολουθούνταν, σύμφωνα με το «Βήμα», περιλαμβάνεται και ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, «με παγίδευση του τηλεφώνου που προσδιορίζεται πριν από έναν χρόνο - μέσω ύποπτου SMS».

Σε ό,τι αφορά τη νέα λίστα που δημοσιεύει η εφημερίδα "Documento", ως παρακολουθούμενοι φέρονται μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας, ο Ακης Σκέρτσος, επίσης υπουργός Επικρατείας, ο Ν. Παπαθανάσης αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο Βασίλης Γκρίζης, Α' υποδιοικητής της ΕΥΠ.

Επίσης καταγράφονται τα ονόματα στελεχών και υπαλλήλων της κυβέρνησης, των Ορσ. Ρουσσέτου, Ειρ. Εξαρχου, Αργ. Ξαγοράκη, Χ. Κούτση, Ελ. Κύπραίου, Μ. Μπεκιάρη (διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή), Ν. Σιγάλα (διευθυντή του Γρ. Τύπου του υπουργείου Εργασίας) Κ. Μουσουρούλη, Μ. Ζαννή, Γ. Αναστασάκου (στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη).

Και σε αυτή την λίστα αναφέρονται ονόματα που έχουν σχέση με τα ΜΜΕ: Φ. Βρυώνης (ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon), Μ. Σαράφογλου (δημοσιογράφος του Ant1), Σπ. Σιδέρης (δημοσιογράφος των Euractiv και i-Eidiseis), Π, Κουσουλός (εκδότης της εφημερίδας «Μπάμ»), Στ. Χίος (εκδότης της Εφημερίδας «Μακελειό»).

Στην λίστα εμφανίζεται επίσης το όνομα του Αμφιλόχιου (μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως, πρώην διευθυντής του γραφείου εκπροσώπησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα), του αντιναύαρχου Αρη Αλεξόπουλου (γενικός διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων).

Επίσης στην λίστα υπάρχουν και ονόματα επιχειρηματιών και στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου